Επίσκεψη μαθητών από τη Γένοβα Ιταλίας στο παλαιό Δημαρχείο Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης, με αίσθημα χαράς αγκαλιάζει κάθε ευκαιρία που φέρνει τους πολίτες κοντά, προωθώντας την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών, προσβλέποντας σε μια γόνιμη αλληλεπίδραση ομαδικότητας και δημιουργικής συνεργασίας, θεμέλιους λίθους για την πρόοδο και ευημερία της κοινωνίας.

Ο τόπος μας, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την πλούσια ιστορία του και τους φιλόξενους κατοίκους, αποτελεί ένα μοναδικό μωσαϊκό φυσικής ομορφιάς, πολιτισμού και παραδόσεων, προσφέροντας σε κάθε επισκέπτη μια πρωτόγνωρη αίσθηση

Έτσι, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, στο ανακαινισμένο παλαιό Δημαρχείο Ξάνθης, υποδεχθήκαμε μαθητές από τη Γένοβα της Ιταλίας, φιλοξενούμενους του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Κατά την υποδοχή, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Γιάνναρου Ελένη τόνισε:

«Με χαρά υποδεχόμαστε στην Ξάνθη τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Erasmus, στο πλαίσιο της προώθησης της σχολικής συνεργασίας και της καλλιέργειας της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Η υλοποίηση του Erasmus στηρίζει την διαπολιτισμικότητα, την αλληλοκατανόηση και γνωριμία των λαών, θέτοντας τα θεμέλια για μια Ευρώπη συνεργασίας και ειρήνης. Ο Δήμος Ξάνθης, αγκαλιάζει τέτοιες δράσεις και εύχεται στους συμμετέχοντες μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη γνώσεις και νέες φιλίες». 

Οι επισκέπτες, αφού προσέφεραν ενθύμια από τον τόπο τους προς την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Ελένη Γιάνναρου και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Αναστάσιο Ταρενίδη, ξεναγήθηκαν στο κτήριο και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την αρχιτεκτονική του, όπως και την ιδιαίτερη χαρά τους για την θερμή υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε και  δεσμεύτηκαν με την πρώτη ευκαιρία, να ανταποδώσουν τη φιλοξενία.