Παρουσία Δημάρχου Ξάνθης στα Εγκαίνια της Αίθουσας Διερευνητικής Μάθησης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στράτος Κοντός, παραβρέθηκε  στα εγκαίνια της Αίθουσας Διερευνητικής Μάθησης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, μαζί με την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Ελένη Γιάνναρου.

Η νέα υπερσύγχρονη αίθουσα εξοπλίστηκε από το «ΜΑΖΙ για το ΠΑΙΔΙ» και την τράπεζα Πειραιώς και έχει ειδικά διαμορφωθεί για τη διδασκαλία της βιολογίας, της γεωλογίας, της φυσικής, των μαθηματικών, της γεωμετρίας, της γεωγραφίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της μηχανικής, καθώς και τη ρομποτική.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης ευχαρίστησε τόσο την Τράπεζα Πειραιώς, όσο και την Ένωση «ΜΑΖΙ για το ΠΑΙΔΙ», που ενίσχυσαν σχολεία της Ξάνθης με τη δημιουργία της Αίθουσας Διερευνητικής Μάθησης του 14ου Δημοτικού.

Το ιδιαίτερης αξίας πακέτο υποστήριξης, θα δώσει τη δυνατότητα στους διδάσκοντες να βελτιώσουν την ποιότητα του διδακτικού τους έργου, μέσα σε ένα περιβάλλον περισσότερο ελκυστικό και αποτελεσματικό, διευκολύνοντας τους να  ανταποκριθούν στο κοπιώδες λειτούργημά τους

Ο Δήμαρχος Ξάνθης δεσμεύτηκε να συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε τέτοιου είδους προσπάθειες, ενθαρρύνοντας τις πρωτοβουλίες που δίνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα στην πρόοδο των νέων και της κοινωνίας μας.