Δήλωση Προσβασιμότητας

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ WWW.CITYOFXANTHI.GR

Αυτή η δήλωση έχει ισχύ για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στο www.cityofxanthi.gr. Δεν έχει ισχύ για το περιεχόμενο στα subdomains (π.χ. subdomain.cityofxanthi.gr)

 

Ταυτότητα Δηλούντος

Δήμος Ξάνθης
Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής
Τμήμα Πληροφορικής
Πλατεία  Δημοκρατίας, Τ.Κ. 67132 Ξάνθη
Τηλέφωνο: 25413-50814, E-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατάσταση συμμόρφωσης

Ο παρών ιστότοπος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να συμμορφώνεται προς τις απαιτήσεις προσβασιμότητας του άρθρου 39 του ν. 4727/2020 και με το πρότυπο WCAG 2.1 (Level AA), σύμφωνα με τον Οδηγό Ψηφιακής Προσβασιμότητας - Μάϊος 2023 (αρχείο PDF)

Συγκεκριμένα, στον ιστότοπο υπάρχει ειδικό μενού προσβασιμότητας (προσφέροντας μία σειρά λειτουργιών προς χρήση για άτομα με αναπηρίες -συμπεριλαμβανομένων εκείνων με προβλήματα όρασης, ακοής, γνωστικής και κινητικής λειτουργίας). Με το συγκεκριμένο Widget, επιλύονται τα περισσότερα θέματα προσβασιμότητας για το Level AA του WCAG 2.1.

 

Κατάρτιση της παρούσας δήλωσης προσβασιμότητας

Η αξιολόγηση της συμμόρφωσης του ιστοτόπου προς τις απαιτήσεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2102 και των οδηγιών WCAG 2.1 (Level A και Level AA) πραγματοποιήθηκε:

  • με αυτοαξιολόγηση διενεργηθείσα από το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου Ξάνθης και

  • με την χρήση του ενσωματωμένου στον ιστότοπο εργαλείου Accessibility Checker και των εργαλείων UserWay Website Accessibility Widget και axe DevTools. ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Ενεργοποίηση των Ρυθμίσεων Προσβασιμότητας

Οι Ρυθμίσεις Προσβασιμότητας του ιστοτόπου μπορούν να ενεργοποιηθούν κάνοντας κλικ στο εικονίδιο προσβασιμότητας που εμφανίζεται σε σημείο περιμετρικά της σελίδας, ή πατώντας τα πλήκτρα CTRL + ALT + A σε  Windows ή CTRL + OPTION + A σε MacOS.

 

Μη προσβάσιμο περιεχόμενο

Σύμφωνα με την περίπτωση (ε) της παρ. 3 του άρ. 37 του ν. 4727/2020, εξαιρείται το περιεχόμενο των ιστοτόπων τρίτων. Αυτή η περίπτωση αφορά σε ιστοτόπους τρίτων φορέων εκτός του www.cityofxanthi.gr, που είναι προσβάσιμοι μέσω συνδέσμων.

 

Υποβολή παρατηρήσεων και στοιχεία επικοινωνίας

Το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου Ξάνθης μεριμνά για τη συνεχή βελτίωση της προσβασιμότητας του ιστοτόπου, πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση της ισότιμης και απρόσκοπτης χρήσης από όλους, ανεξάρτητα από τις σωματικές ικανότητες ή την τεχνολογία που διαθέτουν.

Σε μια συνεχή προσπάθεια για συνεχή βελτίωση και αποκατάσταση τυχόν προβλημάτων προσβασιμότητας, σαρώνουμε τακτικά τον οικείο ιστότοπο με τους σαρωτές προσβασιμότητας UserWay axeDevTools, για να εντοπίσουμε και να διορθώσουμε κάθε πιθανό εμπόδιο προσβασιμότητας στον ιστότοπο. Παρά τις προσπάθειές μας να κάνουμε όλες τις σελίδες και το περιεχόμενο στον ιστότοπο και την εφαρμογή πλήρως προσβάσιμα, κάποιο περιεχόμενο ενδέχεται να μην έχει ακόμη προσαρμοστεί πλήρως στα αυστηρότερα πρότυπα προσβασιμότητας.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο εδ. β', παρ. 4 του άρ. 42 και στην παρ. 1 άρ. 45 ν. 4727/2020 (ΦΕΚ 184 Α’ 23-09-2020), κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλλει παρατηρήσεις ή αίτηση για ενημέρωση ως προς την κατάσταση συμμόρφωσης ή αίτηση για πληροφορίες που ελλείπουν.

Για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την προσβασιμότητα του περιεχομένου, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την ακόλουθη διεύθυνση επικοινωνίας για να μας επισημαίνετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε ή για να ζητήσετε την πρόσβαση σε πληροφορίες ή σε έγγραφα μη προσβάσιμα.

Η επικοινωνία για τα ανωτέρω γίνεται:

  • μέσω του E-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • εγγράφως στην ταχυδρομική διεύθυνση Πλατεία Δημοκρατίας, Τ.Κ. 67133 Ξάνθη

Διαδικασία εκτέλεσης

Η απάντηση κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο με πρόσφορο τρόπο το συντομότερο δυνατό.

Σε περίπτωσης μη ικανοποιητικής απάντησης ο ενδιαφερόμενος δικαιούται να αποταθεί στις αρμόδιες θεσμικές αρχές, όπως με την υποβολή σχετικής Αναφοράς στον Συνήγορο του Πολίτη (https://www.synigoros.gr).