Η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων έτοιμη να ανάψει στο Δήμο μας

Η Ξάνθη, για ακόμη μία φορά, έχει την ιδιαίτερη τιμή να συγκαταλέγεται στις 41 πόλεις που θα φιλοξενήσουν το φως του Ολυμπισμού κατά το ταξίδι του στην Ελληνική Επικράτεια, μέχρι να παραδοθεί στη γαλλική αποστολή και να ταξιδέψει στο Παρίσι για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στις 22 Απριλίου 2024, πέντε Ξανθιώτες λαμπαδηδρόμοι, όλοι αθλητές με Ολυμπιακές, παγκόσμιες, πανευρωπαϊκές και πανελλήνιες διακρίσεις, θα παραλάβουν την Ολυμπιακή Φλόγα και θα συμμετέχουν στην τελετή υποδοχής του συμβόλου της οικουμενικότητας, της ελπίδας και της ειρήνης.

Σε εφαρμογή του πρωτοκόλλου και των κριτηρίων επιλογής που έθεσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή οι πέντε (5) λαμπαδηδρόμοι, με τη σειρά που θα παραλάβουν την Ολυμπιακή Φλόγα, είναι οι εξής:

Μαρία Παρσαντανιάν του Αμαγιάκ – Ενόργανη Γυμναστική (8η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο Άλμα, 4η Πανευρωπαϊκή στο Άλμα, 1η Βαλκανιονίκης στο Ομαδικό, 3η Βαλκανιονίκης στο Σύνθετο Ατομικό, 1η Πανελληνιονίκης στο Άλμα, 1η Πανελληνιονίκης σε ασκήσεις Εδάφους).

Μάρκος Παπαδόπουλος του Ιωάννη - Τζούντο (3ος Πανευρωπαϊκός, 1ος Μεσογειονίκης, 2 φορές ασημένιος και 3 φορές χάλκινος Πανελληνιονίκης Ανδρών, 1ος  Πανελληνιονίκης Εφήβων & Νέων).

Ιωσηφίδης Νικόλαος του Γεωργίου - Πάλη (3ος Ολυμπιονίκης και 3ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής  κωφών – Αφή Βωμού).

Κωνσταντίνα Πολυχρόνη του Χρήστου - Ταε Κβο Ντο (2η Πανευρωπαϊκή Γυναικών, 2 φορές 5η Πανευρωπαϊκή Κορασίδων, 1η Πανελληνιονίκης Κορασίδων, 2 φορές 2η  Πανελληνιονίκης Κορασίδων)

Ιάσων- Ιωάννης Παπαδόπουλος του Θεοχάρη - Badminton (2 φορές 1ος Ολυμπιονίκης Μικτό, 2ος Ολυμπιονίκης Ατομικό Ανδρών, 1ος Πανελληνιονίκης Διπλό Ανδρών, 2ος Πανελληνιονίκης Ατομικό Ανδρών).

Ο Δήμος Ξάνθης εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς όλους τους δημότες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν μέρος στη λαμπαδηδρομία. Στους επιλεγέντες λαμπαδηδρόμους ανήκουν και άτομα με αναπηρία που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους στον αθλητισμό, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι αποτελούν ένα εξαιρετικό υπόδειγμα στάσης ζωής.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα της τελετής και την ώρα έναρξης, θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο τύπου.