Το JΤI Foundation ενώνει τις δυνάμεις του με το Δήμο Ξάνθης για την ενίσχυση της πυροπροστασίας στην περιοχή

Σε μια ακόμα σημαντική πρωτοβουλία για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στην περιοχή της Ξάνθης, o Δήμος Ξάνθης, σε συνεργασία με το JTI Foundation, και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, σύναψε Μνημόνιο Συνεργασίας για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης - έγκαιρης ανίχνευσης - εντοπισμού και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών αλλά και την παροχή υλικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα στις 14 Μαΐου, παρουσία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, υπεγράφη τριμερές Μνημόνιο Συνεργασίας από τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Στράτο Κοντό, την κ. Lucine Ovumyan, Ανώτερη Αντιπρόεδρο Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της JTI και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του JTI Foundation, φορέα χρηματοδότησης του έργου και τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου, το JTI Foundation θα χρηματοδοτήσει την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού πυροπροστασίας για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, την εγκατάσταση ειδικού συστήματος πυροπροστασίας καθώς και την κατασκευή δύο δεξαμενών νερού στο περιαστικό άλσος της πόλης. Η δράση αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης δέσμευσης της JTI για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας της περιοχής, με έμφαση στην πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως οι πυρκαγιές.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στράτος Κοντός, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Τσάπαλη Ιωάννη, ευχαρίστησε την JTI για την προσφορά της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόσθετη αξία που προσδίδει η εταιρεία με την παραγωγική μονάδα της στην περιοχή. Ο κ. Κοντός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «H JTI Hellas προσφέρει πολλές, σταθερές, υψηλής ειδίκευσης και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σε μια Περιφέρεια με χαμηλούς δείκτες ΑΕΠ και απασχόλησης. Η παρουσία της JTI Hellas στην Ξάνθη δεν περιορίζεται μόνο στην παραγωγή, αλλά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία και διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη και την πρόοδό της. Είναι ιδιαίτερη ικανοποίηση για εμένα, το γεγονός ότι ωριμάσαν πλέον οι συνθήκες και οδηγηθήκαμε στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στην περιοχή της Ξάνθης. Η συμβολή της JTI Foundation αποτελεί μια σημαντική προσφορά για τον τόπο μας, και ένα ισχυρό εργαλείο για την υλοποίηση της δέσμευσης μας για δράσεις προστασίας της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς και ενίσχυσης της ασφάλειας και της ευημερίας των πολιτών μας, δημιουργώντας ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον για τις επόμενες γενιές.”