Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Δήμαρχο

Κάλαντα και ευχές άκουσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, πρώτα, από τη Μουσική της 25ης Ταξιαρχίας και στη συνέχεια, από τη Μουσική του Δ’ΣΣ. Ακολούθησαν, τα μέλη των δομών ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ξάνθης και ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση Ξάνθης, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Πρότυπου ΕΠΑΛ Ξάνθης, καθώς και του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης.
Οι μελωδίες ξεχύθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου ζεσταίνοντας τις καρδιές με το πανανθρώπινο μήνυμα των Χριστουγέννων.
Η Μουσική της 25ης Ταξιαρχίας
Ένστολοι αλλά και ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές της πατρίδας μας τα μέλη της Μουσικής της 25ης Ταξιαρχίας είπαν τα κάλαντα στον Δήμαρχο.
Ο Δήμαρχος ευχήθηκε τα «χρόνια πολλά» και αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον Στρατό, κάνοντας ειδική μνεία στην κοινωνική προσφορά του Στρατού για την ενίσχυση της τοπικής μας κοινωνίας.
Η Μουσική του Δ’ΣΣ
Οι στρατιωτικοί μουσικοί του Δ’ ΣΣ επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και τα πατροπαράδοτα κάλαντα πλημμύρισαν τον χώρο.
Ανταλλάχθηκαν ευχές για υγεία, προκοπή και ειρήνη.
ΚΔΑΠ ΜΕΑ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση
Η χαρά και η συγκίνηση ξεχείλισαν όταν τα παιδιά των δομών ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ξάνθης και ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση μπήκαν στο Δημαρχείο. Έψαλαν τα κάλαντα, αντάλλαξαν ευχές, αλλά και αγκαλιές με τον Δήμαρχο, ενώ δεν έλειψαν τα αστεία και τα πειράγματα.
Κάλαντα από το Πρότυπο ΕΠΑΛ
Πρωτοστατούσης της γκάιντας, οι μαθήτριες και οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ, συνοδεύομενοι από καθηγήτριες του σχολείου έψαλλαν τα κάλαντα στον Δήμαρχο, έδωσαν τις ευχές τους και ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του.
«Να κυνηγάτε τα όνειρά σας και να τα κάνετε πραγματικότητα», τόνισε ο Δήμαρχος, προσθέτοντας: «Έχετε εμπιστοσύνη στη ζωή και στον εαυτό σας. Όλα είναι μπροστά σας: ζήστε, χαρείτε, δημιουργείστε. Με αγάπη, σεβασμό και πίστη, όλα μπορούν να γίνουν».
Μουσικό Σχολείο Ξάνθης
«Εν χορδαίς κι οργάνοις» κατέφθασαν, στη συνέχεια, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους. Συναντήθηκαν με τους μαθητές του ΕΠΑΛ, που εκείνη την ώρα έβγαιναν από το γραφείο με χαρά και… διάθεση συνεργασίας, με τις γκάιντες των δύο σχολείων να συμπράττουν, για λίγο, μουσικά. 
Στη συνέχεια τα παιδιά του Μουσικού τραγούδησαν και έπαιξαν τα κάλαντα, αντάλλαξαν ευχές και φωτογραφήθηκαν με τον Δήμαρχο. «Να αγωνίζεστε να μη το βάζετε κάτω και να χαίρεστε την κάθε μέρα», τους ευχήθηκε.
Το Λεύκωμα του Δήμου Ξάνθης «Τα νεοκλασικά της Παλιάς Πόλης» δωρίστηκε για τις βιβλιοθήκες των σχολείων, των δομών και του Στρατού.
Μπορεί το έθιμο να τηρήθηκε νωρίτερα από την παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς μεσολαβεί το Σαββατοκύριακο, όμως οι εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Δήμαρχο Ξάνθης ξεκίνησαν νωρίτερα.
Μια ιδιαίτερη συνάντηση είχε την Τετάρτη με μέλη και εκπαιδευτές του Παραρτήματος ΑμεΑ Ξάνθης. Ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης εξήρε την προσπάθεια που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στη δομή, τονίζοντας ότι η στήριξη πρέπει να είναι συνεχής και αδιάλειπτη. «Είμαι δίπλα σας κι αυτό δε θα σταματήσει ποτέ», τόνισε και ευχήθηκε στα παιδιά, τις οικογένειες και το προσωπικό του Παραρτήματος «υγεία και δύναμη».