Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης στην τελετή υποδοχής της Ιεράς Εικόνας του Αρχάγγελου Μιχαήλ στον Δαφνώνα

Την τελετή Υποδοχής της Ιεράς Εικόνας του Αρχάγγελου Μιχαήλ, στον Δαφνώνα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμωνος παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, με τη σύζυγό του Ελισάβετ Παρασκευοπούλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκπροσωπώντας τη δημοτική αρχή, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μανώλης Φανουράκης, ο Αντιδήμαρχος  ΔΕ Σταυρούπολης Απόστολος Ελευθεριάδης και ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου, Ηλίας Ασκαρίδης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φορητή εικόνα του Αρχαγγέλου, δωρεά της οικογένειας Σιδηρόπουλου, την οποία αγιογράφησε ο αγιογράφος Μάριος Σαρρίδης.

Λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, η Ιερά Εικόνα, η οποία έχει 2 μέτρα ύψος και ενάμιση πλάτος και μεταφέρθηκε με όχημα του Δήμου, έφτασε στον Δαφνώνα.

Πλήθος πιστών της περιοχής, μαζί με τις αρχές του τόπου συμμετείχαν στη λιτάνευσή της έως τον Ιερό Ναό των Αγίων Ελευθερίου και Παντελεήμωνος, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής και ενθρόνισης της εικόνας σε προσκυνητάρι τεσσεράμισι μέτρων.

Να σημειωθεί ότι ένα από τα τέσσερα καντήλια που φωτίζουν την Εικόνα του Αρχιστράτηγου άναψε η σύζυγος του Δημάρχου Ξάνθης, κ. Έλλη Παρασκευοπούλου.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι, μέσα στον οικισμό.