Κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ αποτύπωσε τις ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες

Ξεκίνησε η διαδικασία αποτύπωσης των ζημιών από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε την Ξάνθη στις 4 Νοεμβρίου, ώστε να ενταχθεί η πόλη στις πληγείσες περιοχές. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, πραγματοποίησε επιτόπιους ελέγχους σε ιδιωτικές κατοικίες που οι ιδιοκτήτες τους (οικογένειες ή μεμονωμένα πρόσωπα) έχουν κάνει αιτήσεις στον Δήμο Ξάνθης για να ενταχθούν στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τη θεομηνία ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Αφεντούλη Τσακιρίδη, επισκέφθηκε το υπουργείο στην Αθήνα και ζήτησε την ένταξη της Ξάνθης στο ειδικό καθεστώς των πληγεισών περιοχών.

Η ενέργειά του αυτή αποτέλεσε και την απαρχή για την έναρξη της διαδικασίας ώστε να αποζημιωθούν οι πολίτες του Δήμου Ξάνθης.

«Είμαι ικανοποιημένος γιατί το δίκαιο αίτημά μας εισακούστηκε. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό που άμεσα ανταποκρίθηκε, με αποτέλεσμα, οι συμπολίτες μας να έχουν το δικαίωμα αποζημίωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες», τόνισε ο Δήμαρχος και κάλεσε όσους έχουν υποστεί φθορές στα σπίτια τους από τον ανεμοστρόβιλο να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στον Δήμο Ξάνθης, καθώς η διαδικασία συνεχίζεται.

Οι υπηρεσιακοί υπάλληλοι της ΔΑΕΦΚ, συνοδευόμενοι από τον προϊστάμενο της ΠΠ Ξάνθης Γιώργο Δασκαλάκη, επισκέφθηκαν 18 σπίτια -όσες και οι μέχρι τώρα αιτήσεις- στην πλειοψηφία τους στην περιοχή Καπναποθηκών που υπέστησαν ζημιές σε στέγες, προσόψεις των κατοικιών, αποθηκευτικούς χώρους, σε ηλιακούς θερμοσίφωνες και υαλοπίνακες.

Θα ακολουθήσουν αυτοψίες από αντίστοιχο κλιμάκιο για τα δημοτικά και δημόσια κτίρια, αλλά και σχολεία της πόλης.