Δήμος Ξάνθης: Ξεπερνώντας το Άγχος, Κατακτώντας την Επιτυχία - Οδηγός για Γονείς στις Πανελλαδικές

Ο Δήμος Ξάνθης, διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης "Έκφραση" Νομού Ξάνθης την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στις 18:00 στο Παλαιό Δημαρχείο Ξάνθης, εκδήλωση με τίτλο «Άγχος και Πανελλαδικές Εξετάσεις - Ο Ρόλος των Γονέων», με ομιλήτρια την Ψυχολόγο, MSc, κα. Παγώνα Διούδη.

Αναγνωρίζοντας το άγχος που βιώνουν οι μαθητές κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, η εκδήλωση διοργανώνεται με στόχο να εφοδιαστούν οι γονείς με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να υποστηρίξουν τα παιδιά τους σε μια κρίσιμη περίοδο.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η κατανόηση της ψυχολογικής πίεσης των μαθητών, με εξερεύνηση των πηγών και συμπτωμάτων του άγχους και έμφαση στους τρόπους με τους οποίους επηρεάζει τα παιδιά. Κατά τη διάρκειά της, θα παρουσιαστούν πρακτικές συμβουλές και τεχνικές για την αποτελεσματική επικοινωνία και υποστήριξη των παιδιών σε περιόδους έντονης προσπάθειας, δίνοντας απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις που απασχολούν τους γονείς και το συγγενικό περιβάλλον, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ανησυχιών.

Επιπλέον, θα παρουσιαστούν ρεαλιστικές οδηγίες και στρατηγικές για την αντιμετώπιση του άγχους και την ενίσχυση της ψυχικής ευεξίας των παιδιών, ενώ θα προωθηθεί ο ανοιχτός διάλογος και η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των γονέων, δημιουργώντας ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

Η συμμετοχή των γονέων αποτελεί μια ουσιαστική επένδυση στην ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών και στην επιτυχή πορεία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά και στην ανάπτυξη μιας υγιούς και ακμαίας σχέσης γονέα-παιδιού.