Γιορτές Παλιάς Πόλης: Εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου

Με τον πιο δυναμικό τρόπο έγινε η επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης χθες το βράδυ στην Ξάνθη.

Ο κόσμος που φέτος είναι περισσότερος από κάθε άλλη φορά, έδωσε ένα ζωηρό παρόν αποδεικνύοντας πως ο εμβληματικός πολιτιστικός θεσμός της πόλης μας είναι εδραιωμένος στο μυαλό και στην καρδιά των ανθρώπων, προσελκύοντας επισκέπτες όχι μόνο από κάθε γωνιά της Ελλάδας και τις χώρες της γειτονιάς μας, αλλά και από την Ευρώπη που φέτος κάνει πολύ ισχυρή την παρουσία της!

Η συναυλία με τον Στέλιο Ρόκκο δημιούργησε μια υπέροχη ατμόσφαιρα η οποία απογειώθηκε όταν ζήτησε από τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και όλους τους αυτοδιοικητικούς και εκπροσώπους φορέων που ήταν στις πρώτες θέσεις να τις αφήσουν, για να πλησιάσει το κοινό στη σκηνή.

Με μεγάλη χαρά ο Δήμαρχος συναίνεσε με την επιθυμία του -δίνοντας τον τόνο σε όλους- και έγινε ένα με τους θεατές απολαμβάνοντας όλοι μαζί τις επιτυχίες του γνωστού καλλιτέχνη.

Νωρίτερα, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη των Γιορτών, αναφέρθηκε στη δύναμη του Πολιτισμού να κρατά ενωμένες τις κοινωνίες, «κυρίως όταν αυτές δοκιμάζονται», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά, στις πυρκαγιές που έπληξαν την Περιφέρειά μας και συνεχίζουν να πλήττουν τον Έβρο: «Το μυαλό όλων μας είναι εκεί, αλλά και οι δυνάμεις μας και τα μέσα του Δήμου και όλης της Περιφέρειας», σημειώνοντας: «Σε μια περίοδο, που η στάχτη θέλει να “βάψει” τον νου, την καρδιά και την ψυχή, εμείς αντιστεκόμαστε. Λέμε ΝΑΙ στη ζωή! Όσο έχουμε ο ένας τον άλλον και με “ασπίδα” τον Πολιτισμό δε φοβόμαστε τίποτα!», υπογράμμισε.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές που για άλλη μια χρονιά πρόσφεραν τα μέγιστα, όπως είπε, για να αποδοθεί στο κοινό ένα άρτιο αποτέλεσμα: τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Κουρτίδη, τον πρόεδρο Στέλιο Μωραΐτη και το ΔΣ του ΕΒΕ, τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού, Ηλία Ασκαρίδη, τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Δήμου Ξάνθης, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους –«την καρδιά των Γιορτών»- όπως τόνισε, τους Καλούς Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης και την Ομάδα Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων Ξάνθης, που καλύπτουν υγειονομικά τις εκδηλώσεις, τους χορηγούς, που υποστηρίζουν τον θεσμό και ιδιαίτερα τους εθελοντές –«τις Ξανθιώτισσες και τους Ξανθιώτες που αποτελούν τους πρωταγωνιστές των Γιορτών, αλλά και κάθε πολιτιστικού θεσμού, που ο Δήμος Ξάνθης έχει την τιμή να διοργανώνει».

Να σημειωθεί, ότι το απόγευμα του Σαββάτου, στο παλιό Δημαρχείο που φέτος γίνεται μέρος των Γιορτών, όχι απλώς ως ένα επιβλητικό κτίριο της Παλιάς Πόλης αλλά και ως ένας χώρος διάδρασης και δημιουργίας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας, υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, υπό τον τίτλο: «Προσφύγων Σεβάσματα», με την τέλεση αγιασμού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ.κ. Παντελεήμωνος.