Επίσκεψη Προέδρου Κ.Ο. Νέα Αριστερά στον Δήμαρχο Ξάνθης

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Στράτος Κοντός, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, κ. Αλέξη Χαρίτση, κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη.

Ο κ. Χαρίτσης, όντας γνώστης των προβλημάτων και των αναπτυξιακών προοπτικών της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς έχει διατελέσει υπουργός Εσωτερικών, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, είχε μια ουσιαστική συζήτηση με τον Δήμαρχο Ξάνθης.

Η συζήτηση εστίασε στον καίριο αναπτυξιακό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία, έχοντας άριστη γνώση των τοπικών αναγκών και ιδιαιτεροτήτων, δύναται, με τη χρήση κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, να φέρει εις πέρας σημαντικά έργα. Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η αναγκαιότητα στενής συνεργασίας μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κεντρικής διοίκησης, προς την επίτευξη των κοινών στόχων.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης τόνισε ότι αποτελεί προσωπική του δέσμευση η αδιάλειπτη προσπάθεια για την πρόοδο του Δήμου, μέσω παρεμβάσεων που ενισχύουν την ποιότητα ζωής και την οικονομία, αλλά και μέσω της καλλιέργειας νοοτροπιών που θα αποτελέσουν τη βάση για μια συμμετοχική και δημοκρατική κοινωνία.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κοντός ανέπτυξε στον κ. Χαρίτση, που συνοδευόταν από τον βουλευτή Ξάνθης κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ,  τα σχέδιά του για την πρόοδο της περιοχής, εστιάζοντας στην ενίσχυση των υποδομών, στην ανάπτυξη του τουρισμού, στην προσέλκυση επενδύσεων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.