Δήμαρχος για Τεχνικό Πρόγραμμα: Μέρος του συνολικού σχεδιασμού μας, που εγγυάται την ανάπτυξη του Δήμου σε βάθος 10ετίας

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης για το 2024, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται για ένα στοχευμένο, ρεαλιστικό Πρόγραμμα, ύψους 25 εκατ. ευρώ, περίπου, με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και άρα ικανό να υλοποιηθεί.

«Είμαι περήφανος γιατί μετά από την πρωτόγνωρη περίοδο της υγειονομικής κρίσης, που κληθήκαμε και επιτυχώς διαχειριστήκαμε, διαμορφώσαμε, σε μικρό χρονικό διάστημα έναν πολύ σημαντικό προγραμματισμό, που στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών», τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

Υπογράμμισε ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης αποτελεί μέρος ενός συνολικού χωροταξικού σχεδιασμού, με πλήθος μελετών, που αφορούν στους βασικούς αναπτυξιακούς τομείς: στην παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής. «Ένα σχέδιο, για το οποίο εργαστήκαμε συστηματικά και η υλοποίησή του εγγυάται την ανάπτυξη του Δήμου Ξάνθης σε βάθος 10ετίας», τονίζοντας ότι «Το “κλειδί” είναι η εξεύρεση των αναγκαίων πόρων. Αυτή θα πρέπει να είναι η προσπάθεια της επόμενης διοίκησης στην οποία εμείς θα σταθούμε αρωγοί γιατί έχουμε ευθύνη και συνέπεια απέναντι στην κοινωνία».

Ενημέρωσε το Σώμα για τη συνάντηση που είχε με τον κ. Στράτο Κοντό και τους συνεργάτες του στις 9 Νοεμβρίου, αναφορικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης, ο οποίος εκφράστηκε θετικά, ως προς αυτό.

Επισήμανε ότι πολλά έργα βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης, όπως το «Λιβάδι», η Πεζογέφυρα Κιμμερίων, η Πλατεία Καρυοφύτου, ο Κόμβος ΣΙΣΣΥ, οι Ασφαλτοστρώσεις, ενώ άλλα είναι σε εξέλιξη.

Αναφέρθηκε στην οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Ξάνθης, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, πάνω από 15 εκατ. ευρώ -ένας σχεδιασμός, όπως είπε, που θα δώσει μια νέα, αναβαθμισμένη εικόνα της πόλης.

Σημείωσε ότι η διοίκηση έπρεπε να θέσει προτεραιότητες και αυτό έπραξε, αναφερόμενος στα πολύ σημαντικά έργα υποδομής που υλοποιήθηκαν μέσω της ΔΕΥΑΞ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 22 εκατ. ευρώ, τόσο στην πόλη όσο και στους οικισμούς, με στόχο βελτιωμένες υπηρεσίες, αλλά και ανταποδοτικά οφέλη για την ίδια την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στη διοίκηση, τον επικεφαλής της παράταξης «Αγάπη για την Ξάνθη μας» Δημοσθένη Γεωργιάδη, τη Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και όλους όσοι εργάστηκαν με ζήλο για την εκπόνηση του Τεχνικού Προγράμματος.

Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης