2

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ                                                              Ξάνθη, 22 Οκτωβρίου 2015

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

---------------------- 

 

 

   Το Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 ο Πρέσβης της Ρουμανίας κ. Lucian Fatu.

   Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του Δήμου της Ξάνθης με Δήμους της Ρουμανίας που έχουν κοινά χαρακτηριστικά με την Ξάνθη.

   Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Πρόξενο για την Ξάνθη και τα δυναμικά της πεδία, την κοινωνική, οικονομική και την έντονη πολιτιστική δραστηριότητα που αυτή αναπτύσσει, καθώς και τις προοπτικές για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.

   Από την πλευρά του ο κ. Lucian Fatu δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την επίσκεψή του στην Ξάνθη,  ανέφερε δε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή Δήμοι της χώρας του με τον Δήμο της Ξάνθης. Επίσης, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που η Ρουμάνικη γλώσσα διδάσκεται σε σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (Δ.Π.Θ). 

    Ο Πρέσβης κ. Lucian Fatu  συνοδευόταν από τη Γραμματέα Α’, Μορφωτική Ακόλουθο κα. Anca Chisalita και τον Αναπληρωτή Πρύτανη κ. Παντελή Μπότσαρη.


Χρησιμοποιούμε cookies
Τα Cookies μάς διευκολύνουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και την χρήση τους.