PHOTOeleftheria

 

      Εξοχότατε κ. Πρόεδρε

 

     Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που ως Δήμαρχος Ξάνθης υποδέχομαι  στην πόλη μας τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα της χώρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από σήμερα επίτιμο δημότη Ξάνθης.

      Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,

      Σας καλωσορίζω στη Θράκη, στην Ξάνθη, σε αυτόν τον τόπο με την μακραίωνη ιστορία, στη γη του Δημόκριτου και του Πρωταγόρα, σας καλωσορίζουμε στην Ξάνθη μας, στη γη του Μάνου Χατζηδάκη, του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου  Χριστόδουλου, στη γη του Αλέξανδρου Μπαλτατζή.

Σας καλωσορίζω στην πόλη του πολιτισμού και της ειρηνικής συνύπαρξης των πολιτών αλλά και των πολιτισμών.

Κυρίες και κύριοι,

Υποδεχόμαστε σήμερα τον πολιτικό άνδρα, ο οποίος  με τη γενικότερη παρουσία του στην πολιτική ζωή του τόπου συνεισφέρει τα μέγιστα και συγχρόνως ενισχύει την εθνική ομοψυχία και το κύρος με τον τρόπο άσκησης των υψηλών Του καθηκόντων, τον εγγυητή της ενότητας και της ισονομίας , που έχει το προνόμιο να ανοίγει  πλέον τις ¨πύλες¨ της πόλης μας με το ¨χρυσό κλειδί¨ της.

 

    Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

    Η Ξάνθη μας σας υποδέχεται σήμερα την μέρα που τιμά εκείνους που πριν 96 χρόνια αγωνίσθηκαν για το υπέρτατο αγαθό, την Ελευθερία, εκείνους που  θυσιάστηκαν πράττοντας το καθήκον τους απέναντι στην Πατρίδα. Η θυσία τους αποτελεί έμπρακτη απόδειξη των δυνατοτήτων που έχουμε ως Έλληνες αλλά και ως χώρα, όταν επικρατεί ενότητα και ομοψυχία.

 

   Η 4η Οκτωβρίου αποτελεί  ορόσημο στη νεότερη ιστορία της Θράκης. Η σημερινή μέρα, όπως το επιβάλλει η ιστορία της, είναι  μέρα περισυλλογής και αυτογνωσίας.

Ταυτόχρονα συνιστά ένα μήνυμα  υπέρ της Ελευθερίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, για την θωράκιση της Ειρήνης και την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ένα ηχηρό μήνυμα υπερηφάνειας των Ελλήνων.

Συνεχίζουμε στο διηνεκές να φυλάττουμε «Θερμοπύλες». Η υπεράσπισή τους βαραίνει όλους μας. Η ιστορική μνήμη και τα διδάγματα που απορρέουν από αυτή είναι απαραίτητα για να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις των καιρών με σύνεση, προνοητικότητα και σθένος.

 

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Ζούμε μια περίοδο πρωτόγνωρη. Τα προβλήματα υπαρκτά, μεγάλα και πολλά. Όπως πολλά είναι και τα διακυβεύματα. Πρώτιστο όμως είναι αυτό της εθνικής συνεννόησης. Και είμαστε βέβαιοι ότι κάνετε ότι μπορείτε για να δημιουργηθεί ένα στέρεο θεμέλιο εθνικής συνεννόησης.

Έχουμε υποχρέωση όλοι να συμβάλλουμε ώστε να βγει ο τόπος από αυτή τη βαθιά κρίση. Μια κρίση που ξεπερνά ίσως τα όρια και της ανθρωπιστικής κρίσης. Είναι ανάγκη να συμβάλουμε όλοι ώστε να καταπολεμήσουμε τη φτώχια και την ανεργία και ιδίως την ανεργία των νέων. Η ανεργία των νέων είναι ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας για την εξέλιξη και την ανάπτυξη του τόπου.

Κι εσείς Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα μας τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η νεολαία μας και η κοινωνία μας, η χώρα και ο λαός μας. Κι εμείς έχουμε μεγάλη ανάγκη από τον συνεπή και συνετό λόγο σας καθώς και από την ενωτική σας παρουσία.

Ευχόμαστε να έχετε υγεία, δύναμη στον ακανθώδη δρόμο της υπεράσπισης των συμφερόντων της χώρας μας και σας ευχαριστούμε για την τιμή να παραστείτε στις εορταστικές εκδηλώσεις των  Ελευθερίων της Ξάνθης.

 

  

   Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

   Εκ μέρους όλων των Ξανθιωτών, μαζί με την απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου, σας επιδίδω την Ύψιστη Τιμητική Διάκριση της Πόλης, το χρυσό κλειδί της Ξάνθης.

 


Χρησιμοποιούμε cookies
Τα Cookies μάς διευκολύνουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και την χρήση τους.