Κατευθυντήριες οδηγίες για τους πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό

Σε καραντίνα στο σπίτι τους για 14 ημέρες θα πρέπει να τίθενται όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό, όπου έχει εξαπλωθεί ο νέος κορονοϊός (COVID-19), σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Άνθρωποι που επιστρέφουν στην Ελλάδα από χώρες του εξωτερικού, πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να μένουν στο σπίτι και να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον ΕΟΔΥ, ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ θα πρέπει να τίθενται σε άμεσο αυτοπεριορισμό στην οικία τους, αποφυγή στενών επαφών και μετακινήσεων, τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, καθώς και παρακολούθηση και αναφορά συμπτωμάτων στο 1135 για 14 ημέρες μετά την αναχώρησή τους από όλες τις άλλες χώρες.

Τονίζεται ότι, καθώς η επιδημία εξελίσσεται, οι οδηγίες ενδέχεται να τροποποιηθούν.

Συνιστάται σε όλους τους ταξιδιώτες πριν και μετά το ταξίδι να ενημερώνονται από τον ΕΟΔΥ (1135) για την εξέλιξη της νόσου και τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Έχετε συγγενείς και φίλους που επιστρέφουν από το εξωτερικό;
Ενημερώστε τους για τις κατευθυντήριες οδηγίες.
Προστατεύουμε αυτούς που αγαπάμε.
Ακούμε τους ειδικούς.
 
Γραφείο Τύπου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

live streaming`
Χρησιμοποιούμε cookies
Τα Cookies μάς διευκολύνουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και την χρήση τους.