Τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο επισκέφθηκαν την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018, η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Μαίρη Τσιακίρογλου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Φωτογράφων Ν. Ξάνθης κ. Γρηγόρης Λεοντιάδης και ο κ. Ρούντι Όπερμαν, εκπροσωπώντας τους επαγγελματίες φωτογράφους του Νομού μας.

Αφορμή για τη συνάντηση αποτέλεσαν οι εξαγγελίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με τις οποίες η λήψη των φωτογραφιών για την έκδοση των νέων βιομετρικών Αστυνομικών Ταυτοτήτων θα πραγματοποιείται από μία μόνο εταιρεία.

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου στο συγκεκριμένο ζήτημα, με περαιτέρω αρνητικές συνέπειες που ενδέχεται να οδηγήσουν σε συρρίκνωση τον κλάδο τους.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης εκδήλωσε τη συμπαράστασή του στο σωματείο και υποστήριξε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το συγκεκριμένο θέμα, ενώ τόνισε ότι τέτοιου είδους αποφάσεις δημιουργούν καθεστώς μονοπωλίου σε ένα επιπλέον τμήμα της οικονομίας.

 

Μοιράσου το:
Pin It

15333 - Η γραμμή του δημότη

Βελτιώνω το Δήμο μου - Google Play app

Επικοινωνία

Πλ. Δημοκρατίας
 Τ.Κ. 671 32, Ξάνθη
Τα Cookies μάς διευκολύνουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και την χρήση τους.