Η ζωντανή μετάδοση πραγματοποιήθηκε στις 11:00 π.μ. για τις εργασίες της προσυνεδριακής ημερίδας της Κ.Ε.Δ.Ε. στο ξενοδοχείο Elisso Xenia Ξάνθης

kede xanthi

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 


 

Τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, αλλά και τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους  δήμους στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι τα θέματα που απασχόλησαν την προσυνεδριακή εκδήλωση διαλόγου, που πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 4 Μαρτίου, στην Ξάνθη, ενόψει του επικείμενου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ, το οποίο θα γίνει στις 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική με θέμα: «Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά».

Κατά την έναρξη των εργασιών θα χαιρετήσουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Ξάνθης και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και οι πρόεδροι των ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ευάγγελος Λαμπάκης δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με εισηγητή, τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ Αλέξη Καστρινό, δήμαρχο Πηνειού.

Ειδική ενότητα συζήτησης αποτελούν τα τοπικά ζητήματα, στη διάρκεια της οποίας  θα μιλήσουν οι αιρετοί των δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της προσυνεδριακής εκδήλωσης:

09:00 – 11:00 Διαπίστευση – Εγγραφή Συνέδρων

10:00 – 11:30 Καλωσόρισμα:

Δημάρχου Ξάνθης κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, μέλους Δ.Σ. ΚΕΔΕ

Προέδρου Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λαζάρου Κυρίζογλου, Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Προέδρου Π.Ε.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Ευαγγέλου Λαμπάκη, Δημάρχου Αλεξανδρούπολης

10:30 – 11:30 Εισηγήσεις:

Προέδρου Επιτροπής Οικονομιών των Ο.Τ.Α. κ. Αλεξίου Καστρινού, Δημάρχου Πηνειού

11:00 – 17:00 Τοποθετήσεις – Ερωτήσεις Συνέδρων - Υποστήριξη Εμπειρογνωμόνων

17:00 – 17:30 Συμπεράσματα – Λήξη Εργασιών

 

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου πραγματοποιούνται συνολικά επτά εκδηλώσεις. Μετά το Ηράκλειο και την Ξάνθη ακολουθούν οι εξής εκδηλώσεις:

Στα Γιάννενα, 11 Μαρτίου, για τους δήμους Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, στο Βόλο, 16 Μαρτίου, για τους δήμους Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στον Πειραιά, 27 Μαρτίου, για τους δήμους Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, στο Αγρίνιο, 1 Απριλίου, για τους δήμους Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και στοΛουτράκι, 22 Απριλίου για τους δήμους Αττικής και Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των προσυνεδριακών εκδηλώσεων διαλόγου παρουσιάζονται οι θέσεις των δεκαπέντε θεματικών Επιτροπών της ΚΕΔΕ που  αφορούν: το ΕΣΠΑ,  την ανάπτυξη και υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την αγροτική ανάπτυξη, τις ορεινές περιοχές, θέματα παιδείας – νεολαίας, αθλητισμού, την απασχόληση και την κοινωνική οικονομία, την υγεία και την κοινωνική πρόνοια, την τουριστική ανάπτυξη, τη νησιωτική πολιτική, θεσμικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, ζητήματα ισότητας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, χωροταξίας, υποδομών και περιβάλλοντος, καθώς και ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Οι θέσεις και οι απόψεις που θα κατατεθούν από τους συμμετέχοντες, θα αποτελέσουν το αντικείμενο διαβούλευσης του Ετήσιου Συνεδρίου, 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική, όπου αναμένεται να αποφασιστεί το νέο στρατηγικό σχέδιο δράσεων και πρωτοβουλιών που θα καθορίσει την πορεία του θεσμού για τα επόμενα χρόνια.

 


Χρησιμοποιούμε cookies
Τα Cookies μάς διευκολύνουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και την χρήση τους.