Συνάντηση με το ανανεωμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ» είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης.

Ο πρόεδρός του Γιώργος Μπίκος και οι κυρίες Χρυσούλα Μπέλου, Αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνα Καλτσά, Γενική Γραμματέας, Χρυσούλα Μπαμπαλή, Ταμίας και τα μέλη Βασιλική Βουλγαρίδου, Γιάννα Τσιλιγγίρη, Αναστασία Γούλα είχαν μια εγκάρδια συζήτηση με τον Δήμαρχο, για ζητήματα που αφορούν στον Σύλλογο, αλλά και σε θέματα Πολιτισμού γενικότερα, στον Δήμο Ξάνθης.

Ο κ. Τσέπελης αναπτύσσοντας τη στρατηγική του Δήμου σε αυτό το πεδίο επισήμανε την ανάγκη μιας δομής, η οποία, θα αποτελεί ουσιαστικά μια Ενιαία και Πολυθεματική Έκθεση της Λαογραφικής και Κοινωνικής Παράδοσης της πόλης μας, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι Σύλλογοι που, σε πολιτιστικό, λαογραφικό, και κοινωνικό επίπεδο εκφράζουν το παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον της Ξάνθης.

Η συγκεκριμένη πρόταση, η οποία έτυχε ζωηρής ανταπόκρισης από τα μέλη του ΔΣ, έχει ως στόχο, όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος να αποδώσει την Πολιτιστική μας Κληρονομιά, στο σύνολό της και να αποτελέσει έναν πόλο έλξης για τους επισκέπτες, αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής μας, όλο τον χρόνο.


Χρησιμοποιούμε cookies
Τα Cookies μάς διευκολύνουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και την χρήση τους.