ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                  Ξάνθη, 2 Αυγούστου 2021
ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών
Τμήμα Συντηρήσεων Υποδομών
Γραφείο Πολιτικής Προστασίας
Πληροφορίες: Ιωάννης Παπαδόπουλος
Τηλέφωνο: 2541028398 - 2541070421
Κινητό: 6932538923
Email:

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Μετά την έκδοση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς και το από 01 Αυγούστου 2021 Δελτίο Τύπου λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς από  Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, παρακαλούνται οι συνδημότες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως, ενδεικτικά, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, τη χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

 Επίσης υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.   

Για περισσότερες Πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι συνδημότες μας μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cityofxanthi.gr ή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr 

Εκ του γραφείου
Πολιτικής Προστασίας
Δήμου Ξάνθης


Χρησιμοποιούμε cookies
Τα Cookies μάς διευκολύνουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και την χρήση τους.