Με σεβασμό και αγάπη, Γιώργο, σε αποχαιρετώ

Την ημέρα της Επανάστασης διάλεξε για να φύγει ο Επαναστάτης Γιώργος Κολλάρος.

Την 25η Μαρτίου του 2020 , μια ημέρα, μιας διαφορετικής επανάστασης που κάνει όλη η ανθρωπότητα και ο ίδιος μια εβδομάδα πρίν προέτρεπε τους Ξανθιώτες, δημόσια,  να κάνουν τη δική τους Επανάσταση και να πολεμήσουν το σύγχρονο εχθρό, τον κορονοϊό, με ενότητα, πειθαρχία και δύναμη.

Ο Γιώργος Κολλάρος υπήρξε για δεκαετίες ένας σκληρός αγωνιστής στο πεδίο της κοινωνίας.

 Πανταχού παρών,  με το λόγο του, άγγιζε τις καρδιές των πολιτών και στεκόταν αρωγός, μέσα από τις δομές, τις επιτροπές, τα όργανα του ΚΚΕ,  που υπηρετούσε ιδεολογικά  με πάθος και ανοιχτό μυαλό, στεκόταν δημιουργικός σύντροφος, δημιουργικός συνεργάτης, δημιουργικός συνοδοιπόρος, όλων μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο.

Θα τολμούσα να πώ ότι τον ένιωθα φίλο μου, σε κάθε περίπτωση,  είχα,  υψηλή την αίσθηση ότι με τιμά με τη φιλία του, σε ένα πλαίσιο έντονων διεκδικήσεων και  διαφωνιών,  που χαρακτηρίζει τους φίλους και έντονων, δημιουργικών  ζυμώσεων,  που μας οδηγούσε σε έναν δρόμο συγκλίσεων,  πράττοντας  το καλύτερο για τον Άνθρωπο και την Κοινωνία.

Η ευγένεια και η θετική του ενέργεια,  σου επέβαλε να προσπεράσεις με ταχύτητα τις όποιες πολιτικές διαφορές και να εστιάσεις στο ζήτημα, βάζοντας πάντα και μια διαφορετική οπτική γωνία προσέγγισης, προς όφελος της κοινωνίας, προς όφελος του καθημερινού, απλού, ανθρώπου, που όλοι είμαστε υποχρεωμένοι, πολυεπίπεδα  να υποστηρίζουμε.

Γιώργο, στέκομαι με σεβασμό και αγάπη μπροστά σου και δεσμεύομαι οι προβληματισμοί στις κουβέντες που αναπτύσσαμε για τον άνθρωπο και την κοινωνία,  να ηχούν δυνατά στα αυτιά μου, στην υπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Καλό ταξίδι Γιώργο. Ελπίζω από κει ψηλά, να χαμογελάς  γι αυτά που δρομολόγησες στην τοπική μας κοινωνία και   εξελίσσονται, δημιουργικά.

Ο Δήμος Ξάνθης με σεβασμό σε αποχαιρετά και  εκφράζει στη σύζυγό του, στην οικογένεια και στους οικείους του τα πιο θερμά  συλλυπητήρια. 

 

Ο Δήμαρχος Ξάνθης
Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης

 


Χρησιμοποιούμε cookies
Τα Cookies μάς διευκολύνουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και την χρήση τους.