Μετά την ολοκλήρωση  της  παρέλασης, σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης δήλωσε:

«Είμαι βαθιά συγκινημένος και απόλυτα ικανοποιημένος από την παρέλαση των νέων της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ξάνθης και όλων των Συλλόγων που δίνουν το βροντερό παρών στην Ιστορία της περιοχής μας.

Τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Ξάνθης, δίνουν   σαφές μήνυμα για το πόσο θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε το βάρος της ευθύνης που έχουμε όλοι μας και ένας, ένας ξεχωριστά για τη διατήρησή της.

Συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου και βαθιά ευχαριστώ τους νέους μας,  τους εκπαιδευτικούς τους και όλους τους συλλόγους,  που παρ' όλες τις αρνητικές καιρικές συνθήκες, σήκωσαν τη σημαία και παρέλασαν με ισχυρή θέληση, με συγκρότηση και  σεβασμό,  για τα εκατοστά Ελευθέρια της πόλης μας, αποδίδοντας τιμή στους προγόνους μας.

Ευχαριστώ, όλους τους πολίτες της Ξάνθης, όλες τις Ξανθιώτισσες και όλους τους Ξανθιώτες που στάθηκαν καρτερικά να δουν, να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν την πομπή της παρέλασης, να χαρούν και να χαμογελάσουν,  σε ανάμνηση της εξαίρετης  ιστορικής στιγμής για την Ξάνθη μας, στις 4 Οκτωβρίου 1919».