Σε 35 ώρες και  7 λεπτά, ακούμπησε τα πόδια του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη,  ο Σάκης Δασκαλόπουλος, σήμερα Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019,  στις 18:07,  μεταφέροντας το έμβλημα του Δήμου Ξάνθης για τα 100 χρόνια ελεύθερης Ξάνθης, από τον «Ιερό βράχο».

Ο Δήμος Ξάνθης συγχαίρει τον αθλητή για τη μεγάλη αυτή επιτυχία του,  που κάνει υπερήφανη όλη την Ξάνθη, δηλώνοντας  την παρουσία της στις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις με ιδιαίτερο συμβολισμό και δηλώνει ότι θα είναι κοντά σε όλη την Αθλητική Κοινότητα της Ξάνθης,  στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια του Δήμου Ξάνθης.

Σάκη Δασκαλόπουλε, η έννοια του ‘ευ αγωνίζεσθαι’, σήμερα , για όλους εμάς, ταυτίζεται με το πρόσωπό σου.

Σε ευχαριστούμε θερμά.

  • daskalopoulos_1_A
  • daskalopoulos_1_Β_1
  • daskalopoulos_1_Γ
  • daskalopoulos_2_Α_2
  • daskalopoulos_2_Β_1
  • daskalopoulos_2_Γ

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Είναι ο ιστορικός υπερμαραθώνιος που πραγματοποιείται στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.

Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη. Η επιλογή του μήνα αυτού έγινε, διότι τότε τοποθετεί χρονικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη.


Χρησιμοποιούμε cookies
Τα Cookies μάς διευκολύνουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και την χρήση τους.