Το «πράσινο φως» από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» έλαβε ο Δήμος Ξάνθης για την κατασκευή πέντε παιδικών χαρών στην αστική περιοχή.

Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης III, της πράξης «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Ξάνθης» από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΕΣ θα διατεθούν για τον ανωτέρω σκοπό 239.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος Ξάνθης θα καταβάλλει από ιδίους πόρους πόσο της τάξεως των 283.675,97 ευρώ. Το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών ανέρχεται στο ποσό των 522.675,97 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η εγκεκριμένη πράξη αφορά παιδικές χαρές της πόλης και συγκεκριμένα στον Δημοτικό Κήπο (Παπάκια), στο πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο πάρκο Διοικητηρίου, στο πάρκο Μεξικάνα, καθώς και στο πάρκο Κυψέλης.

Ο Δήμος Ξάνθης πρόσφατα έχει προσθέσει στη «φαρέτρα» του επτά σύγχρονες παιδικές χαρές, οι οποίες πληρούν όλα τα ισχύοντα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας και έχουν εξασφαλίσει σήμα πιστοποίησης καταλληλότητας λειτουργίας από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Επίσης, την περίοδο αυτή είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για δύο ακόμη παιδικές χαρές στην κεντρική πλατεία Ξάνθης και στην πλατεία Ευμοίρου.

Ο Δήμος Ξάνθης συνεχίζει με συνέπεια να επενδύει στη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων αναψυχής και κοινωνικοποίησης παιδιών και γονέων και να θέτει τον τομέα αυτό στις προτεραιότητές του.


Χρησιμοποιούμε cookies
Τα Cookies μάς διευκολύνουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και την χρήση τους.