Επέστρεψαν από τον αδελφοποιημένο με το Δήμο Ξάνθης, Δήμο Γκίφχορν Γερμανίας, ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Δρεμσίζης, που επισκέφθηκαν τον Δήμο του Γκίφχορν Γερμανίας, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Νέρλιχ.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αδελφοποίησης η οποία μετράει τριάντα τέσσερα χρόνια.

Γεγονός είναι ότι οι σχέσεις των δύο Δήμων αναθερμάνθηκαν τα τελευταία χρόνια, αφού από το 2009 είχε να επισκεφθεί αποστολή του Δήμου Ξάνθης το Γκίφχορν, ενώ ο κ. Ματτίας Νέρλιχ επισκέφθηκε τη Ξάνθη τρεις φορές τα τελευταία χρόνια, μια εκ των οποίων με την ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της. Επίσης ο Δήμος Γκίφχορν συμμετείχε με αποστολή συγκροτήματος στις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης το 2015.

Στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση του Δημάρχου Ξάνθης με το Δήμαρχο Γκίφχορν συζητήθηκαν θέματα για την περαιτέρω συνεργασία των αδελφοποιημένων Δήμων μας και για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται. Προοπτικές, όσον αφορά το κομμάτι του τουρισμού, αλλά και δράσεων, με την υλοποίηση προγραμμάτων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του «Σούτσεν Φέστ», μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του Δήμου Γκίφχορν, ενώ είχαν συναντήσεις με την πολυπληθή Ελληνική Κοινότητα.

 

Μοιράσου το:
Pin It

15333 - Η γραμμή του δημότη

Βελτιώνω το Δήμο μου - Google Play app

Επικοινωνία

Πλ. Δημοκρατίας
 Τ.Κ. 671 32, Ξάνθη
Τα Cookies μάς διευκολύνουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και την χρήση τους.