9/11/10 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν.ΞΑΝΘΗΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

  

        Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ίδρυσε και θέτει εκ νέου σε λειτουργία για την εκπαιδευτική περίοδο 2010 - 2011 σε όλους τους νομούς της χώραςΣχολές Γονέων .Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται δωρεάν 7 επιμορφωτικά προγράμματα.H λειτουργία τουέργου υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.).

 
Τα προγράμματα που προσφέρουν οι Σχολές Γονέων έως 30/6/2011 είναι τα εξής :
1.     Η οικογένεια στη σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών
2.     Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών
3.     Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών
4.     Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών
5.     Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διάρκειας 25 ωρών
6.     Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών
7.     Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών
 
Η εκπαιδευτική διαδικασία αποσκοπεί στην ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων (μέσω συζήτησης/ανταλλαγής απόψεων και βιωματικών ασκήσεων) και παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες. Τα προγράμματα απευθύνονται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες που ασχολούνται με την κοινωνική μέριμνα, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα της Σχολής Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 18-20 ατόμων και μπορούν να οργανωθούν και εκτός Ξάνθης.
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην έδρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Νομού Ξάνθης, που στεγάζεται στην οδό Πλατείας Εμπορίου 44 στο Παζάρι, τηλ. 25410 63160 πρωί ή 25410 83143 πρωί και απόγευμα (Υπεύθυνη Σχολής Γονέων: Πρωικάκη Ουρανία).
- Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα