ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                  Ξάνθη, 16 Μαρτίου 2020
ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Τμήμα Αδειοδοτήσεων & Εμπορικών Δραστηριοτήτων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με την αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.18159/13-03-2020 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 855 τ.Β’) έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης και τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering), παροχής ποτών (χορευτικά κέντρα, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, καφενεία, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κ.λπ.), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κ.λπ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take-away), στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 14-03-2020 έως και 27-03-2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου πρώτου της από 14-3-20 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 64 Α΄), οι επιχειρήσεις εστίασης που έχουν άδεια λειτουργίας με τραπεζοκαθίσματα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες διανομής κατ’ οίκον ή παράδοσης στο κατάστημα (delivery και take away), χωρίς να απαιτούνται άλλες προϋποθέσεις (π.χ. γνωστοποίηση λειτουργίας στο ΟΠΣ-ΑΔΕ).

Επίσης, έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 14-03-2020 έως και 27-03-2020 των θεματικών πάρκων (πάρκα ψυχαγωγίας, λούνα παρκ, πανηγύρια, εκθέσεις εμπορικού χαρακτήρα κ.λπ.), των ακόλουθων χώρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας: ντισκοτέκ, σφαιριστηρίων, χώρων συναφών ψυχαγωγικών παιχνιδιών (ποδοσφαιράκια κ. λπ.), καθώς και χώρων όπου προσφέρονται άλλες υπηρεσίες θεάματος. Επίσης των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής, των χώρων παροχής υπηρεσιών φυσικής ευεξίας, των χώρων παροχής προσωπικών υπηρεσιών, ήτοι υπηρεσιών δερματοστιξίας (τατουάζ) και υπηρεσιών τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing), καθώς και η παροχή προσωπικών υπηρεσιών ιερόδουλων.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρακαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους για θέματα του Τμήματος Αδειοδοτήσεων & Εμπορικών Δραστηριοτήτων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, να επικοινωνούν πρώτα τηλεφωνικά με την υπηρεσία μας στα παρακάτω τηλέφωνα, προκειμένου να λάβουν σχετικές οδηγίες αν είναι απαραίτητη η φυσική τους παρουσία στην υπηρεσία.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2541350828 – 2541350813 – 2541350807

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝ. ΖΕΡΕΝΙΔΗΣ

 Κατεβάστε τις ανακοινώσεις, πατώντας εδώ!


Χρησιμοποιούμε cookies
Τα Cookies μάς διευκολύνουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και την χρήση τους.