ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Δωρεάν διαιτολογική παρακολούθηση και πρόγραμμα διατροφικής παρέμβασης

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        

ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ                                                                

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ                                                                

Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας,                                  

Αθλητισμού, Παιδείας και  Πολιτισμού

Ταχ. Δ/νση      :  Μαυρομιχάλη 6

Ταχ. Κώδικας  :  67100 Ξάνθη

Πληροφορίες   : Κ. Μαυρομάτη 

Τηλ. Επικοιν.   :  2541350805                          Ξάνθη, 12 Δεκεμβρίου 2013

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ο Δήμος Ξάνθης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος "Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού" συμμετέχει στα «Παρεμβατικά Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής για την αντιμετώπιση των Εκφυλιστικών Παθήσεων» που διοργανώνονται από το Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.

  

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε δυο στάδια. Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει ημερίδα ευαισθητοποίησης σε θέματα διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής τη Δευτέρα 16-12-2013 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο (Πλατεία Διοικητηρίου, 1Α) στις 17:00 το απόγευμα.

 

Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει τόσο την παρέμβαση σε άτομα που ήδη πάσχουν από εκφυλιστικές παθήσεις όσο και την ενημέρωση στον υγιή πληθυσμό. Η παρέμβαση θα γίνει σε δημότες από 3 ηλικιακές ομάδες , 25-44, 45-65 και άνω των 65 ετών με εκφυλιστικές παθήσεις (παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, δυσλιπιδαιμία, αρτηριακή υπέρταση, καρδιαγγειακά νοσήματα).  Όσοι πάσχουν από κάποια από τις παραπάνω νόσους θα μπορούν να συμμετάσχουν στο ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα διατροφικής παρέμβασης που θα διεξάγεται σε χώρους του δήμου διάρκειας 6 μηνών . Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ διαιτολογική παρακολούθηση με προσωπικό πρόγραμμα διατροφής, τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς και μετρήσεις σύστασης σώματος (ζύγιση, μέτρηση ύψους, περιμέτρου μέσης και λιπομέτρηση) .

 

Μετά από την ολοκλήρωση των παρεμβατικών προγραμμάτων, θα εκπονηθεί συμπερασματική έκθεση, σχετικά με το βαθμό ικανοποίησης των συμμετεχόντων και την επίτευξη των στόχων των υλοποιηθέντων παρεμβατικών προγραμμάτων.

 

Από το Δήμο Ξάνθης