ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

 

Την ώρα που ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται όλο και πιο κεντρικός για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, είναι αδιανόητος κάθε περιορισμός στις αρμοδιότητές της.  Είναι ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και όχι η κατάργηση των δημοτικών υπηρεσιών της.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης καταδικάζει την με προχειρότητα, απαράδεκτη και άδικη απόφαση της Κυβέρνησης για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, των Σχολικών Φυλάκων, αλλά και το ενδεχόμενο κατάργησης και άλλων δημοτικών υπηρεσιών, από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μέχρι σήμερα συμβάλλει περισσότερο από κάθε άλλο τομέα της Δημόσιας Διοίκησης στον εξορθολογισμό και στην εξυγίανση του Κράτους. Απασχολεί το 12% των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα και καλείται να ασκήσει ένα πλήθος σοβαρών παλαιών και νέων αρμοδιοτήτων και αυτή τη στιγμή της ζητείται να επωμισθεί το 50% της κινητικότητας-διαθεσιμότητας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποστεί με βίαιο και παρατεταμένο τρόπο τεράστιες συνέπειες στη λειτουργία της και στην  αυτοτέλειά της.

Η οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση του προσωπικού του Δήμου μας, θα οδηγήσει σε ανεπάρκεια ανθρώπινου δυναμικού με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται  οι ανάγκες των πολιτών.

Οφείλουμε όλοι, να πάρουμε θέση και να δώσουμε τη δική μας καθαρή απάντηση, που μπορεί και πρέπει να μας ενώνει όλους.

Οφείλουμε όλοι, να καταστήσουμε τη Τοπική Αυτοδιοίκηση γνήσιο φορέα και ισχυρό πρωταγωνιστή της ανασυγκρότησης του τόπου, θεσμό και δύναμη της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.

Καλούμε την Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα να αντιληφθούν ότι η τελευταία γραμμή άμυνας του πολιτικού και διοικητικού συστήματος απέναντι στην κοινωνική κρίση είναι ο Δήμος, που μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την πρώτη γραμμή της μάχης για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Το παρόν ψήφισμα να σταλεί στον κ. Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ Υπουργό Εσωτερικών, στον κ. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στους Πολιτικούς Αρχηγούς των Κομμάτων της Βουλής και στους κ. Βουλευτές του Νομού.