ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ             Ξάνθη, 19 Ιουνίου 2013

ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ                                                                                                   

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ                           Αριθμ. Πρωτ. 33540

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Μαυρομιχάλη 6

Πληροφορίες: Κοκκίνου Π.

Τηλέφωνο: 2541350827

e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Προς :

  1. Πρωθυπουργό της Ελλάδος κο. Σαμαρά Αντώνη Μέγαρο Μαξίμου Ηρώδου Αττικού 19 10674 Αθήνα
  2. Υπουργό  Οικονομικών κο Στουρνάρα Γιάννη Κ.Σερβίας 10 10562 Αθήνα
  3. Πολιτικούς Αρχηγούς των Κομμάτων της Βουλής.

 

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης στη συνεδρίαση της 13ης Ιουνίου 2013 ασχολήθηκε με το ζήτημα που προκύπτει από την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά την κατάργηση της ΕΡΤ.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ομόφωνου ψηφίσματος.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στο ΦΕΚ 1414/Β΄/11-6-2013 δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ ΟΙΚ.02/11-6-2013 με θέμα «Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης ΄΄Ελληνική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση, Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ-Α.Ε.)΄΄».

Τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης εκφράζουν την αντίθεσή τους στην αιφνιδιαστική κατάργηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.

Η ενημέρωση αποτελεί δημόσιο – κοινωνικό αγαθό και είναι απαραίτητη για όλους τους πολίτες. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση αποτελεί τη φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και συνδέεται με τον πολιτισμό και τη δημοκρατία στην πατρίδα μας.

Η «Φωνή της Ελλάδας» σίγησε και αυτό αποτέλεσε οδυνηρό πλήγμα για τις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού αλλά και για κάθε απομακρυσμένη περιοχή της πατρίδας μας όπως είναι η δική μας.

Η εξυγίανση και η διαφάνεια στην ΕΡΤ Α.Ε. είναι αναγκαία και αφορά κυρίως τη λειτουργία και τις δομές της. Ζητούμε την άμεση επαναλειτουργία της με όλους τους περιφερειακούς σταθμούς της.

 

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί : στον κ. Πρωθυπουργό της Ελλάδας, στον κ. Υπουργό Οικονομικών, στους Πολιτικούς Αρχηγούς των Κομμάτων της Βουλής και να δημοσιευθεί αδαπάνως στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

 

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Ο Πρόεδρος

 

 ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

(ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ)