Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   Ξάνθη 30 Ιανουαρίου 2013

       ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ                                                          

Δ/νση Δ/κων Οικονομικών                                   

           Υπηρεσιών

Τμήμα Διοικητικών Υπηρεσιών

Ταχ. Δ/νση     :  Μαυρομιχάλη 6

Ταχ. Κώδικας  :  67100 Ξάνθη

Πληροφορίες  :  2541350803

 

ΠΡΟΣ:

α) Τοπικούς εμπορικούς , επαγγελματικούς συλλόγους και οργανώσεις

β) Επιστημονικούς συλλόγους και φορείς

γ) Τοπικές οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών

δ) Εργαζομένους στο Δήμο Ξάνθης   και τα νομικά του πρόσωπα

ε) Ενώσεις και συλλόγους γονέων

στ) Αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς

ζ) Εθελοντικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών

η) Οργανώσεις και φορείς πολιτών

θ) Εκπροσώπους  τοπικών συμβουλίων νέων

ι) Δημότες

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 76 παρ. 1 του Ν.3852/2010

«1. Στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους συγκροτείται, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του και εκδίδεται εντός δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες. Η διάρκεια της θητείας της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης δεν υπερβαίνει τα δυόμιση έτη.

Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης:

Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.

Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.

Εξετάζει  τα  τοπικά   προβλήματα   και  τις  αναπτυξιακές δυνατότητες του  δήμου   και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.

Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.


       Ο συνολικός αριθμός των μελών της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, μπορεί να είναι από είκοσι πέντε (25) έως πενήντα (50) μέλη. Σε ποσοστό ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων ορίζονται επιπλέον μέλη, μετά από κλήρωση, δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους καθώς και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Προκειμένου να συγκροτηθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 76 του Ν. 3852/2010, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, καλούνται οι εκπρόσωποι φορέων της Τοπικής Κοινωνίας που επιθυμούν να συμμετέχουν στην Επιτροπή να ορίσουν εκπροσώπους τους αποστέλλοντας ταχυδρομικά, σχετικό έγγραφο στο Δήμο Ξάνθης (Δ/νση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών – Μαυρομιχάλη 6, 67100 Ξάνθη) ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013.

 

Ο Δήμαρχος Ξάνθης

Μιχαήλ Στυλιανίδης