1/6/12 Επίσκεψη Γερμανικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εργασίας στον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Στυλιανίδη

Γερμανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εργασίας εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Hans-Joachim Fuchtel επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Στυλιανίδη Μιχαήλ την Τετάρτη 30/5/2012.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο διήμερο Forum που διοργανώθηκε από την ΠΕΔ/ΑΜΘ, την Περιφέρεια ΑΜΘ και το Γερμανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, με θέμα το νέο πρόσωπο του τουρισμού και ειδικότερα τις ειδικές μορφές του ως πεδίο Ελληνογερμανικής συνεργασίας.

Στην αποστολή συμμετείχε επίσης το μέλος του Γερμανικού Κοινοβουλίου κυρία Mechthild Heil, ο Γενικός Πρόξενος κος. Wolfgang Hoelscher-Obermaier, εκπρόσωποι Μέσων ενημέρωσης της Γερμανίας όπως του περιοδικού Spiegel, εκπρόσωποι Τουριστικών Φορέων κ.λπ.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Fuchtel έθεσε το γενικό πλαίσιο και ανέλυσε τα θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας για ανάπτυξη συνεργασιών στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Δικτύου, ζήτησε δε να ενημερωθεί για τις σχετικές πρωτοβουλίες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης ανέπτυξε τα θέματα, με έμφαση στους τομείς του τουρισμού και της διαχείρισης των απορριμμάτων και εξέφρασε την επιθυμία για περαιτέρω συνεργασία στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Δικτύου.

Στη συνέχεια η αποστολή ξεναγήθηκε στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης.