20/6/12 Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Η ομάδα p_public, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργάνωσε και φέτος για 3η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ αρχιτεκτονικής p_public από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου. Ο βασικός κορμός του περιλάμβανε δημόσιες συζητήσεις και παρουσιάσεις στο χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.), από επιστήμονες, καλλιτέχνες και δημιουργικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, μια σειρά γεγονότων και εικαστικών εγκαταστάσεων στην πόλη των Χανίων πραγματοποιήθηκαν με την φιλοδοξία να αλλάξουν προσωρινά ή ακόμη και μόνιμα, το αστικό και φυσικό τοπίο της πόλης. Φέτος το p_public διαπραγματεύτηκε το δημόσιο χώρο ως μέσο και τόπο έκφρασης.

Στα πλαίσια του φετινού φεστιβάλ ο Δήμος Ξάνθης πήρε μέρος με την μελέτη «Αξιοποίηση περιοχής λιμνίου» που υλοποίησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης. Παρουσιάστηκαν πινακίδες με την πρόταση διαμόρφωσης του χώρου, καθώς και τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την λειτουργία του.

Ο χώρος επέμβασης περιλαμβάνει μια έκταση περίπου 11,50 στρεμμάτων. Η εν λόγω έκταση έχει την προοπτική να εξελιχθεί σε χώρο αναψυχής με τρία θεματικά πάρκα, πεζοδρόμους περιπάτου με καθιστικά, ειδικό χώρο δραστηριοτήτων για κατοικίδια ζώα και ποδηλατόδρομο.

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

 

 1. Παρουσίαση στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου της μελέτης ‘’Αξιοποίηση περιοχής λιμνίου’’.

2. Πινακίδα της μελέτης από την έκθεση αρχιτεκτονικής.

3. Επισκέπτες κατά την διάρκεια της έκθεσης αρχιτεκτονικής με θέμα τον δημόσιο χώρο ως μέσο και τόπο έκφρασης.

4. Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον δημόσιο χώρο.