IMC XANTHI LOGOΗ WEB εφαρμογή "Βελτιώνω το Δήμο μου" επιτρέπει στους πολίτες να αναφέρουν καθημερινά τοπικά προβλήματα, όπως: πεταμένα σκουπίδια, χαλασμένους κάδους, καμένες λάμπες, σπασμένα πλακάκια, χόρτα σε κοινόχρηστους χώρους κ.α. και ο Δήμος Ξάνθης φροντίζει να διορθωθούν.

Με τον τρόπο αυτό, οι υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης καταφέρνουν να έχουν μια άμεση, επικαιροποιημένη και ακριβέστερη εικόνα των προβλημάτων, ενώ και οι δημότες που συμμετέχουν και βλέπουν να διορθώνονται τα θέματα που θέτουν, γίνονται πιο ενεργά μέλη της τοπικής κοινότητας και η αντιμετώπιση των προβλημάτων μετατρέπεται σε μια συλλογική προσπάθεια.

Την εφαρμογή μπορούν να την δουν όλοι οι επισκέπτες στη διεύθυνση www.cityofxanthi.gr/imc

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τους κατόχους συσκευών με λειτουργικό Android διατίθεται και εφαρμογή στο Google Play.
Email επικοινωνίας με τον διαχειριστή της εφαρμογής:
Οι πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες, μπορούν να υποβάλουν αιτήματα, τις εργάσιμες ημέρες από τις 08:30 έως τις 16:30, στον πενταψήφιο αριθμό τηλεφώνου: 15333.

 


ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ WEB ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Για την υποβολή αιτήματος και την σωστή επικοινωνία με τους πολίτες-αιτούντες, είναι υποχρεωτική η εγγραφή και η σύνδεση στη σελίδα. Οδηγίες εγγραφής και σύνδεσης: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

 

1. Υπάρχουν πολλοί τρόποι και πολλά σημεία από όπου μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή "Βελτιώνω το Δήμο μου". Ένας από αυτούς είναι -εφόσον έχετε συνδεθεί στον ιστότοπο - πατώντας στο μενού ΔΗΜΟΤΕΣ  (www.cityofxanthi.gr/dimotes). Πατήστε το κουμπί "ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥ" για να μεταφερθείτε στην εφαρμογή.

imc01

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΝΕΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ

(Όλα τα αιτήματα που έχει καταχωρήσει κάποιος χρήστης του συστήματος, εμφανίζονται στη λίστα αιτημάτων με μια μπλε κορδέλα που αναγράφει "Αίτημά μου", στην επάνω δεξιά γωνία. Έτσι μπορούμε εύκολα να εντοπίσουμε τα δικά μας αιτήματα.)

2. Στην αρχική οθόνη της εφαρμογής, επάνω δεξιά, βλέπουμε το κουμπί "Νέο Αίτημα".

imc02

3. Μόλις το πατήσουμε, στην οθόνη μας εμφανίζεται το παράθυρο με τα πεδία συμπλήρωσης νέου αιτήματος. Η συμπλήρωση των πεδίων έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι εύκολη και από Η/Υ αλλά και από Smartphone.

imc03

 

Τα απαραίτητα πεδία του αιτήματος, για την ορθή διεκπεραίωσή του, είναι:

 

Τίτλος: Εισάγουμε έναν σύντομο αλλά κατατοπιστικό τίτλο για το αίτημα (π.χ. "Καμένη λάμπα στην οδό Χατζησταύρου 54). Ο τίτλος είναι πολύ σημαντικός για την αναζήτηση του αιτήματος αργότερα και τον εισάγουμε ΜΟΝΟ με Ελληνικούς χαρακτήρες.

 

Κατηγορία: Για την ορθή και γρήγορη διεκπεραίωση του αιτήματος, είναι απαραίτητο να επιλέξετε την σωστή κατηγορία από τις διαθέσιμες της λίστας, γιατί έτσι ενημερώνεται σωστά η αρμόδια υπηρεσία και όχι κάποια άλλη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εξυπηρετούνται αιτήματα μόνο των καθορισμένων κατηγοριών. Επίσης, μην καταχωρείτε σύνθετα αιτήματα, π.χ. "Μια καμένη λάμπα εκεί και ένας κάδος απορριμάτων χαλασμένος εδώ", γιατί αφορά ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Πρέπει να καταχωρούνται σαν δύο ξεχωριστά αιτήματα.

 

Περιγραφή: Αναφέρετε αναλυτικά στοιχεία για το αίτημα - πρόβλημα που έχετε καταχωρήσει, για να διευκολύνεται την υπηρεσία στο έργο της.

 

Διεύθυνση: Δεν νοείται αίτημα χωρίς να προσδιορίσουμε το ακριβές σημείο του. Μπορούμε να προσδιορίσουμε τη θέση του προβλήματος με τους εξής τρόπους:

1. Πληκτρολογώντας στο πλαίσιο ακριβώς πάνω από τον χάρτη την ακριβή διεύθυνση, π.χ. Μιχαήλ Καραολή 1, Ξάνθη 67100" και πατώντας το κουμπί "Αναζήτηση διεύθυνσης".

2. Σύροντας το δείκτη στην επιθυμητή θέση του χάρτη και πατώντας το κουμπί "Κλείδωμα διεύθυνσης"

3. Από το κινητό μας: Ενεργοποιώντας το GPS του και πατώντας το κουμπί "Ανίχνευση θέσης".

 


Αρχεία (προαιρετικό): Υπάρχει πολλές φορές, για την διευκόλυνση των υπηρεσιών, η ανάγκη για καταχώρηση και κάποιας φωτογραφίας ή κάποιου άλλου αρχείου. Τα αρχεία που επιτρέπεται να επισυνάψουμε είναι α) Φωτογραφίας gif, jpg, png και β) κειμένου doc, docx, odt και pdf), με δύο τρόπους:

1. Σύροντας το αρχείο μας από το παράθυρο του υπολογιστή μας μέσα στο διακεκομμένο πλαίσιο

2. Κάνοντας κλικ στο πράσινο κουμπί "Προσθήκη αρχείων" επιλέγοντας από τον υπολογιστή (ή το κινητό μας)

imc04

Μετά τη συμπλήρωση όλων των παραπάνω στοιχείων, πηγαίνουμε στο κάτω αριστερό μέρος της σελίδας και πατάμε το κουμπί "Υποβολή".

ΤΕΛΟΣ ΟΔΗΓΟΥ ΧΡΗΣΗΣ


 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ

imc sximatiki apok

1. ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΕ: Συμπληρώθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία από τον πολίτη και υποβλήθηκε στο σύστημα. Ο διαχειριστής του "Βελτιώνω το Δήμο μου" (ΒτΔ) ελέγχει την ορθότητα του αιτήματος. Στο σύστημα θα εμφανιστεί αφού περάσει τον αρχικό έλεγχο και όχι αυτόματα.

2. ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: Το αίτημα γνωστοποιήθηκε στην αρμόδια υπηρεσία από τον διαχειριστή. Η υπηρεσία αναλαμβάνει να αξιολογήσει το αίτημα και να το χρεώσει σε κάποιον υπάλληλο.

4. ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΘΗΚΕ: Το πρόβλημα λύθηκε ή έχει απαντηθεί επαρκώς. Κάποια αιτήματα δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν αμέσως, είτε επειδή εντάσσονται σε γενικότερο σχεδιασμό, είτε επειδή αναμένονται υλικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
α) Αιτήματα που δεν ανήκουν στις καθορισμένες κατηγορίες ή που εμπεριέχουν σχόλια προς τρίτους, ή προσβλητικά - ανάρμοστα σχόλια, δεν θα δημοσιεύονται.
β) Αίτημα από διαφορετικούς χρήστες για το ίδιο ζήτημα, ή αιτήματα που δημιουργούνται προς απάντηση υπάρχοντος αιτήματος, δεν θα δημοσιεύονται.
γ) Έχετε δικαίωμα να τροποποιήσετε τα στοιχεία του αιτήματος όσο η κατάστασή του είναι στο "Καταχωρήθηκε". Από την στιγμή που ο αρμόδιος υπάλληλος αλλάξει την κατάσταση του αιτήματος σε "Γνωστοποιήθηκε" (που σημαίνει ότι έχει προωθηθεί στην αρμόδια υπηρεσία) δεν μπορεί να επέλθει καμία μεταβολή - προσθήκη στοιχείων.

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Η χρήση/επίσκεψη του παρόντος διαδικτυακού τόπου προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των περιγραφομένων όρων χρήσης

Χρησιμοποιούμε cookies
Τα Cookies μάς διευκολύνουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και την χρήση τους.