ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ο Δήμος Ξάνθης, στα πλαίσια του εθνικού προγράμματος μετρήσεων ραδονίου της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (EEAA), καλεί τους κατοίκους του, που διαμένουν σε ισόγειες κατοικίες ή κατοικίες με ισογείους χώρους και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα και να μετρήσουν τα επίπεδα ραδονίου στην κατοικία τους, να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγηθεί δωρεάν μετρητής ραδονίου από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Διατίθενται συνολικά 30 (τριάντα) δοσίμετρα προς τοποθέτηση στην Δημοτική Ενότητα Ξάνθης και 6 (έξι) στην Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης.

Τα δοσίμετρα αυτά (στο μέγεθος σπιρτόκουτου),  είναι παθητικές συσκευές μέτρησης, τοποθετούνται με ευθύνη των ενδιαφερομένων σε σταθερό σημείο στο ισόγειο επίπεδο εντός οικίας (σύμφωνα με τις εσώκλειστες οδηγίες) και πρέπει να παραμείνουν εκεί για 6 μήνες. Στη συνέχεια συλλέγονται από υπάλληλο του Δήμου και αποστέλλονται στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας για μέτρηση. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι διαπιστευμένη σύμφωνα με το πρότυπο ISO 11665. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα ανακοινωθούν εγγράφως στους ενδιαφερόμενους.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται , από Δευτέρα 19.09.2016 έως και Παρασκευή 23.09.2016 στο Δημαρχείο Ξάνθης (Πληροφορίες: κ. Αποστολίδης Ελευθέριος), για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ξάνθης και στο Δημοτικό Κατάστημα Σταυρούπολης (Πληροφορίες:. Τσορμπατζίδης Βασίλειος) για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης. Οι αιτούντες πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα και ένα λογαριασμό ΔΕΗ/ΔΕΥΑΞ, όπως και να υπογράψουν σχετική Υπεύθυνη Δήλωση και πρωτόκολλο παραλαβής δοσιμέτρων.

Τα κριτήρια επιλογής των σημείων τοποθέτησης είναι η σειρά προτεραιότητας και η γεωγραφική κατανομή.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης και στα τηλέφωνα 2541350802 & 2541350807.

NEWSLETTER ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε σημαντικές ενημερώσεις.
Επιλέξτε μία ή και τις δύο λίστες:
Μετά την εγγραφή σας, ελέγξτε το email σας, για επιβεβαίωση - οδηγίες.

Επικοινωνία

Πλ. Δημοκρατίας
 Τ.Κ. 671 32, Ξάνθη