Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 (7η ημέρα)

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
eekinitikotitas2017
Ημερομηνία: 22/9/2017

Με σύνθημα «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα» ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους, σχολεία και εθελοντές συμμετέχει για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2017, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τους πεζούς και το ποδήλατο.

Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο τύπου, πατώντας εδώ!

 

To πρόγραμμα εκδηλώσεων της 7ης ημέρας (22/9/2017):

 

Περίπατος στη Παλαιά Πόλη Ξάνθης «Κινούμαι και γνωρίζω την ιστορία της πόλης» από την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (ΦΕΞ). Γέφυρα Κόσυνθου – Μουσείο ΦΕΞ.

Ώρες 10:00-12:00

Στη διάρκεια των περιπάτων, αναπτύσσεται ένας διάλογος για την ιστορία, τις ιδιαίτερες τεχνικές, την εξέλιξη και την παρουσία κάθε μορφής τέχνης στο ανθρώπινο περιβάλλον. Τα κτήρια αφηγούνται την ιστορία τους, το λιθόστρωτο μας οδηγεί μέσα στο χρόνο και ο επισκέπτης ζει μια παράσταση μέσα σε ένα αληθινό σκηνικό. Ο περίπατος ξεκινάει από τη γέφυρα του Κόσυνθου και καταλήγει στο Μουσείο της ΦΕΞ.  

Οργάνωση: ΦΕΞ.

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης (ΦΕΞ), για μαθητές Δημοτικού, προσαρμοσμένα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. «Νήματα με νοήματα & μυρωδιά από μελάνη: κινούμαι  έξυπνα- σημαίνει μαθαίνω». 

Ώρες: 10:00-13:00 σε συνεννόηση με το Μουσείο ΦΕΞ (Πλάτωνος 27).

Ακόμη και στα δύσκολα – στο λαβύρινθο -  ένας μίτος είναι αρκετός να βρεις το δρόμο σου. «νήματα με νοήματα» για να κινούμαστε με ασφάλεια και σιγουριά ακόμη και στους κόσμους των παραμυθιών.

Οργάνωση: Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης ΦΕΞ

 

Έκθεση ζωγραφικής ζωγραφιών παιδιών Δημοτικών Σχολείων και του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. με θέμα: «Ποδήλατο και βάδισμα στη πόλη».

Ώρες: 10:00 – 15:00.

Κτίριο Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Ισόγειο.

 

Παραχώρηση τμήματος του δρόμου της Βασ. Κωνσταντίνου από την Κεντρική Πλατεία της πόλης έως την γέφυρα του Κοσύνθου (περιοχή Λιμνίο) στους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Ώρες: 17:00 έως 21:00. 

 

Παιχνίδια και δραστηριότητες ποδηλασίας για τους μικρούς ποδηλάτες.

Επίβλεψη και καθοδήγηση από μέλη του Π.Σ. ΠΗΓΑΣΟΥ.

Ώρες: 17:00-20:00

Θεματικό Πάρκο Λιμνίου

Οργάνωση: Ποδηλατικός Σύλλογος ‘Πήγασος’.

 

Αθλητική Επίδειξη του Α.Σ. ΔΙΟΜΗΔΗΣ (στίβος) με παιδιά.

Ώρες: 17:00-18:15.

Οι αθλητές του συλλόγου (κατηγ. Promini & mini) με την παρουσία προπονητών θα κάνουν επιδείξεις kids athletics, που αφορούν παιδιά ηλικίας 4-8 χρονών και μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές και οι μικροί θεατές αν το επιθυμούν. Οι προπονητές θα ενημερώσουν επίσης το κοινό για τα οφέλη της άθλησης και θα γνωρίσουν στα παιδιά τα αθλήματα του στίβου.

Στο θεατράκι του Δήμου στη Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

Οργάνωση: Α.Σ. ΔΙΟΜΗΔΗΣ

 

Αθλητική επίδειξη του Α.Σ.ΚΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ με τις ομάδες της Ενόργανης και της Ακροβατικής γυμναστικής. Οι ομάδες θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με ακροβατικές ασκήσεις ατομικές και ομαδικές.

Στο θεατράκι του Δήμου στη Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

Ώρες 18:30 - 19:30.  

Οργάνωση: ΑΣΚΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 

 

Συμμετοχή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την υγειονομική κάλυψη των εκδηλώσεων.

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 22/9/2017

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χρησιμοποιούμε cookies
Τα Cookies μάς διευκολύνουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και την χρήση τους.