Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 (2η ημέρα)

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
eekinitikotitas2017
Ημερομηνία: 17/9/2017

Με σύνθημα «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα» ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους, σχολεία και εθελοντές συμμετέχει για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2017, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τους πεζούς και το ποδήλατο.

Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο τύπου, πατώντας εδώ!

 

To πρόγραμμα εκδηλώσεων της 2ης ημέρας (17/9/2017):

 

Περίπατος στη Παλαιά Πόλη Ξάνθης «Κινούμαι και γνωρίζω την ιστορία της πόλης» από την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (ΦΕΞ). Γέφυρα Κόσυνθου – Μουσείο ΦΕΞ.

Ώρες 10:00-12:00

Στη διάρκεια των περιπάτων, αναπτύσσεται ένας διάλογος για την ιστορία, τις ιδιαίτερες τεχνικές, την εξέλιξη και την παρουσία κάθε μορφής τέχνης στο ανθρώπινο περιβάλλον. Τα κτήρια αφηγούνται την ιστορία τους, το λιθόστρωτο μας οδηγεί μέσα στο χρόνο και ο επισκέπτης ζει μια παράσταση μέσα σε ένα αληθινό σκηνικό. Ο περίπατος ξεκινάει από τη γέφυρα του Κόσυνθου και καταλήγει στο Μουσείο της ΦΕΞ.

Οργάνωση: ΦΕΞ.

 

Παρουσίαση προγράμματος Πρώτων Βοηθειών – καρδιοπευμονικής αναζωογόννησης (ΚΑΡΠΑ) για τους πολίτες από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Ώρες: 17:45 - 18:45

Στο θεατράκι του Δήμου Ξάνθης στη Κεντρική Πλατεία Ξάνθης.

Οργάνωση: Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

 

Προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ με θέμα «ΚΑΘΑΡΗ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ» από την Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Ώρες προβολών: 19:00-21:00 και 21:00-22:00.

Πως πηγαίνεις στην δουλειά, στο σχολείο… Με ένα ζευγάρι παπούτσια, με ένα ποδήλατο, μετατρέπεις την μέρα σε γιορτή… ταινίες και ντοκιμαντέρ που μας δείχνουν την ομορφιά μιας ‘Καθαρής, συνεργατικής και έξυπνης  κινητικότητας’ (προβολές  διαφορετικές κάθε μέρα).

Οργάνωση: Κινηματογραφική Λέσχη της Φ.Ε.Ξ.

 

Ενημέρωση  από τον Πολιτιστικό – Περιβαλλοντικό – Ζωοφιλικό Σύλλογο Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης σχετικά με τον εθελοντισμό, τη φιλοζωία και τη φιλοζωική παιδεία, την προστασία από αδέσποτα ζώα και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών σκύλων, όταν κυκλοφορούν στην πόλη με τα κατοικίδια τους. Θα επακολουθήσει  και  συζήτηση με τους παρευρισκόμενους εάν χρειαστεί. Ώρα 20:00-20:30

 

Μουσική συναυλία με τον Ξανθιώτη Καλλιτέχνη κ. Βαγγέλη Τσακίρη, με έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Στο θεατράκι του Δήμου Ξάνθης στη Κεντρική Πλατεία Ξάνθης. Ώρα: 20:30 - 21:30.  

Στο θεατράκι του Δήμου Ξάνθης στη Κεντρική Πλατεία Ξάνθης.

Οργάνωση: Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός-Ζωοφιλικός Σύλλογος ‘Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης’

 

Συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με την υγειονομική κάλυψη των εκδηλώσεων.

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 17/9/2017

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χρησιμοποιούμε cookies
Τα Cookies μάς διευκολύνουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και την χρήση τους.