Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 (1η ημέρα)

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
eekinitikotitas2017
Ημερομηνία: 16/9/2017

Με σύνθημα «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα» ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους, σχολεία και εθελοντές συμμετέχει για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2017, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τους πεζούς και το ποδήλατο.

Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο τύπου, πατώντας εδώ!

 

To πρόγραμμα εκδηλώσεων της 1ης ημέρας (16/9/2017):

 

Περίπατος στη Παλαιά Πόλη Ξάνθης «Κινούμαι και γνωρίζω την ιστορία της πόλης» από την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (ΦΕΞ). Γέφυρα Κόσυνθου – Μουσείο ΦΕΞ.

Ώρες 10:00-12:00

Στη διάρκεια των περιπάτων, αναπτύσσεται ένας διάλογος για την ιστορία, τις ιδιαίτερες τεχνικές, την εξέλιξη και την παρουσία κάθε μορφής τέχνης στο ανθρώπινο περιβάλλον. Τα κτήρια αφηγούνται την ιστορία τους, το λιθόστρωτο μας οδηγεί μέσα στο χρόνο και ο επισκέπτης ζει μια παράσταση μέσα σε ένα αληθινό σκηνικό. Ο περίπατος ξεκινάει από τη γέφυρα του Κόσυνθου και καταλήγει στο Μουσείο της ΦΕΞ.

Οργάνωση: ΦΕΞ.

 

Φωτογράφηση της ‘Αποφασιστικής στιγμής’ από την Φωτογραφική Λέσχη της ΦΕΞ.

Ώρα 12:00.

Καθώς όλοι κινούνται εμείς αναζητούμε την αποφασιστική στιγμή. Η φωτογραφική λέσχη της ΦΕΞ οργανώνει μια φωτογράφιση κατά την διάρκεια όλης της εβδομάδας, της στιγμής που κάποιος κάνει την αποφασιστική κίνηση, ή την «καθαρή, συνεργατική και έξυπνη» κίνηση. Αντικείμενο της φωτογράφισης μπορούν να είναι και οι ίδιες οι εκδηλώσεις της ΕΕΚ. Μια πρώτη συνάντηση θα γίνει στις 12:00 στο Μουσείο. Θα δοθούν αναμνηστικά συμμετοχής.

Οργάνωση: Φωτογραφική Λέσχη ΦΕΞ

 

‘Μουσική εν κινήσει’ μεταξύ των δύο κεντρικών πλατειών της πόλης, από την  Ομάδα Κρουστών της ΦΕΞ bb5 «Percussion System».

Ώρες: 13:00-13:45.

Εν κινήσει σε μία διαδρομή στην κρυφή και αθέατη γοητεία της μουσικής. Ο απέραντος κόσμος της μουσικής είναι γεμάτος από όμορφες νότες. Καμία όμως όμορφη νότα δεν είναι πραγματικά όμορφη, αν δεν βρίσκεται στη σωστή θέση. Οργάνωση: bb5 ‘percussion system’, Ομάδα Κρουστών ΦΕΞ.

Οργάνωση: Ομάδα Κρουστών ΦΕΞ, bb5 ‘percussion system’

 

Συμμετοχή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την υγειονομική κάλυψη των εκδηλώσεων.

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 16/9/2017

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χρησιμοποιούμε cookies
Τα Cookies μάς διευκολύνουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και την χρήση τους.