Άτοπες, άκαιρες και εξωθεσμικές, ως συνήθως, ήταν οι παρεμβάσεις του κ. Χρίστου Πούλιου κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Δημαρχιακής Επιτροπής στις 03-08-10.
1.       Αναφέρθηκε στο αίτημα για την ασφαλτόστρωση των δρόμων των ορεινών οικισμών, όταν ο Δήμος μας εδώ και τέσσερα χρόνια εκτελεί έργα υποδομής που αφορούν ακριβώς στην πρόσβαση των ορεινών οικισμών. Αγνοεί προφανώς ότι πριν την ασφαλτόστρωση, απαιτούνται τεχνικά έργα και έργα οδοστρωσίας. Αυτά και άλλα πολλά είναι τα «έργα υποδομής» που γνωρίζουν καλύτερα απ’ τον καθένα οι Κιμμεριώτες, οι οποίοι επίσης αναγνωρίζουν και τη συνεχή προσπάθεια του Δημάρχου στην κατεύθυνση υλοποίησης των αναγκαίων υποδομών για την ανάπτυξη των ορεινών οικισμών, η οποία όμως δεν μπορεί παρά να γίνει σταδιακά.
2.       Θυμήθηκε να θέσει επί τάπητος τη δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου, όταν οι υπηρεσίες μας προ διετίας τουλάχιστον πήραν σχετική εντολή από τον Δήμαρχο, να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για την εξεύρεση και διασφάλιση κατάλληλου χώρου
3.       Με τη γνωστή προχειρότητά του, πρότεινε, κατά την κατάρτιση όρων δημοπράτησης έργου που αφορά σε κατασκευή πεζοδρομίων στον οικισμό Ευμοίρου, την παράλληλη κατασκευή ποδηλατόδρομου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι επιτέλους ξεκινάει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των πρώτων μέτρων ποδηλατοδρόμων! Μάλλον έχει χάσει επεισόδια, αφού ο σχεδιασμός υλοποίησης ποδηλατοδρόμων έχει ήδη προηγηθεί στη μελέτη διαμόρφωσης της οδού Εθ. Αιμοδότη, όπου έχει και πραγματικά νόημα να αποτελέσει τμήμα δικτύου που μπορεί να αναπτυχθεί σε μία ευρύτερη περιοχή, ώστε να είναι λειτουργικό. Παρέλειψε φυσικά να μας πει πού θα κουμπώνει αυτό το τμήμα ποδηλατόδρομου που προτείνει!
Πώς τώρα μπορούν αυτές οι παρεμβάσεις να είναι ουσιαστικές, ίσως μόνο ο κ. Πούλιος μπορεί να αντιληφθεί με τη συγκεκριμένη ιδιοσυγκρασία του.
Αυτό όμως που ενδεχομένως να έχει ενδιαφέρον, είναι η αδυναμία του να κατανοήσει, παρά τη σχεδόν τετραετή του θητεία ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης, ότι το όργανο που σχεδιάζει και αποφασίζει δράσεις και έργα είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Αν θέλει πραγματικά να κάνει ουσιαστικές προτάσεις, δεν έχει παρά να παρακολουθεί τα θέματα ημερήσιας διάταξης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν στη λήψη των σχετικών αποφάσεων. Άλλωστε θα έπρεπε, μιας και επανειλημμένα ο ίδιος έχει δηλώσει ότι μελέτησε τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, να γνωρίζει ότι τέτοιου είδους «παρεμβάσεις», από τη στιγμή που δεν είναι θεσμοθετημένες, δεν μπορεί να είναι και ουσιαστικές. Συζητήσεις που γίνονται μετά τη λήξη συνεδρίασης των οργάνων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τις βαφτίζει, από μόνος του και κατά την προσφιλή τακτική του, ως «εκτός ημερησίας διάταξης θέματα», για λόγους καθαρά και μόνο εντυπωσιασμού.  
Κατά τα άλλα βέβαια, κάθε κουβέντα και σκέψη, οιουδήποτε δημότη, είναι ευπρόσδεκτες από την παράταξή μας, μιας και έχει την ευθύνη για την υλοποίηση μεγάλων και αξιόλογων έργων που στοχεύουν στην ανάπτυξη του Δήμου μας.  
Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής                                            Μιχαήλ Στυλιανίδης
Απόστολος Αγκόρτσας
                Χρήστος Μούρκας
                Νικόλαος Φωτιάδης
                 Γεώργιος Παπασταματίου

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
8
10
11
13
15
16
18
19
21
22
24
25
26
27
28
29
31
 
ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ
ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
FREE WIFI
WIFI4EU
Χρησιμοποιούμε cookies
Τα Cookies μάς διευκολύνουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και την χρήση τους.