ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
 
 ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
                                                                                        Ξάνθη 30 Απριλίου 2010 
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
 
 Υπεύθυνη Δημοσίων – Διεθνών
 Σχέσεων & Τύπου
 Ιακωβίδου Θεοδοσία
 
 Τηλ.& Φαξ.: 25410 73707      
         Προς: ΜΜΕ
 
 
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
 
Η Πρωτομαγιά του 2010 βρίσκει την χώρα μας στην δίνη ενός οικονομικού πολέμου όπου τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, ανδρών και γυναικών, βάλλονται και ισοπεδώνονται.
Τα μέτρα που λαμβάνονται για την διάσωση της χώρας οδηγούν τους εργαζομένους αλλά και το σύνολο της κοινωνίας στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Η προσφυγή στο μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ε.Ε έρχεται να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τους δείκτες της ανεργίας και την ποιότητα ζωής μας ενώ και καλλιεργεί το αίσθημα της ανασφάλειας και φόβου ακόμη περισσότερο.
Με σεβασμό μπροστά στο εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο Δήμος της Ξάνθης στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τα οράματα ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζει την διαχρονική προσφορά τους στον τόπο και τις θυσίες τους, που για ακόμη μια φορά καλούνται να ¨βγάλουν το φίδι από την τρύπα¨ .
Η εποχή που βιώνουμε φέρνει μαζί της προκλήσεις, αλλά ίσως και νέες ευκαιρίες.
Χρέος όλων μας, είναι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να ανταποκριθούμε επιτυχώς στις προκλήσεις χωρίς να παραβλέπουμε τον παράγοντα άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Καθημερινά δίνονται αγώνες από όλους μας, αγώνες ενάντια στην υποβάθμιση και την ανεργία.
Φίλες και φίλοι,
Το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς είναι μήνυμα συναδέλφωσης, ομοψυχίας και αλληλεγγύης.
Στην παρούσα αρνητική συγκυρία θα πρέπει να αγωνιζόμαστε για την διάσωση του βιοτικού μας επιπέδου αλλά συγχρόνως και να σκεφτόμαστε την διάσωση της χώρας μας, ασχέτως αν το μερίδιο ευθύνης, ποσοστιαία, των απλών πολιτών είναι μηδαμινό.
Οι αγώνες αυτοί πρέπει να συνεχιστούν και να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας έτσι ώστε να ξεπεράσουμε και αυτό το σκόπελο.
 
 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 
ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ
ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥ
LIVE STREAMING
FREE WIFI
WIFI4EU
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 
Χρησιμοποιούμε cookies
Τα Cookies μάς διευκολύνουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και την χρήση τους.